Rețetă aluat pizza
Aceasta este rețetă simplă pentru aluat pizza. Conține doar apă, drojdie și se prepară foarte ușor. Rețeta este potrivită pentru cei care doresc o pizza crocantă cu blatul subțire.
- Timp Preparare: 7 min
- Timp Gătire: 12 min
- Timp Total: 19 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Începători
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
550g făină.
350ml apă călduță.
7g drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă.
10g sare.
10–15ml ulei de floarea soarelui/măsline.
Mod de preparare:
- Într-o cană gradată pune 350 ml de apă călduță și drojdia apoi amestecă bine cu o linguriță (aprox 2-3 minute).
- Într-un castron mare adaugă făina, sarea și amestecă. Toarnă încet apa cu drojdie peste și amestecă cu mâna liberă până se încheagă. Curăță mâinile cu făină dacă aluatul s-a lipit de mâinile tale.
- Frământa aluatul 10-15 minute cu mâinile. Puteți să îl porționați înainte și să-l lăsați să crească așa porționat sau pur și simplu să-l lăsați să crească întreg. Dacă alegeți să îl porționați, formați bucăți de mărimi egale.
- Unge aluatul cu puțin ulei de floarea soarelui/măsline (pentru textură&să nu se lipească) apoi acoperă castronul în care ai aluatul cu un ștergar sau farfurie și lasă-l la dospit măcar 2 ore, dar poți să-l lași și mai mult (dacă-l lași mai mult va fi mai ușor la digerat).
- TOPPING ȘI COACERE:
- Pentru topping aveți nevoie doar de imaginație, aluatul pentru pizza se întinde cu mâinile și nu cu sucitorul. Pentru coacere în general ai nevoie de 7 minute/per pizza la 250°C, dar verificați coaja să fie mai tare și să aibă o culoare maroniu-galben, verificați să fie și mijlocul gata. Timpul diferă la fiecare pizza în funcție de grosime, mărime etc.
Note
Ingredientul cel mai important atunci când începeți să faceți topping-ul este un bulion bun!