Print
aluat pizza într-un bol

Rețetă aluat pizza

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Aceasta este rețetă simplă pentru aluat pizza. Conține doar apă, drojdie și se prepară foarte ușor. Rețeta este potrivită pentru cei care doresc o pizza crocantă cu blatul subțire.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 7 min
 • Gătire: 12 min
 • Timp total: 19 min
 • Cantitate: 4 porții
 • Categorie: Începători
 • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

550g făină.

350ml apă călduță.

7g drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă.

10g sare.

1015ml ulei de floarea soarelui/măsline.


Mod de preparare:

 1. Într-o cană gradată pune 350 ml de apă călduță și drojdia apoi amestecă bine cu o linguriță (aprox 2-3 minute).
 2. Într-un castron mare adaugă făina, sarea și amestecă. Toarnă încet apa cu drojdie peste și amestecă cu mâna liberă până se încheagă. Curăță mâinile cu făină dacă aluatul s-a lipit de mâinile tale.
 3. Frământa aluatul 10-15 minute cu mâinile. Puteți să îl porționați înainte și să-l lăsați să crească așa porționat sau pur și simplu să-l lăsați să crească întreg. Dacă alegeți să îl porționați, formați bucăți de mărimi egale.
 4. Unge aluatul cu puțin ulei de floarea soarelui/măsline (pentru textură&să nu se lipească) apoi acoperă castronul în care ai aluatul cu un ștergar sau farfurie și lasă-l la dospit măcar 2 ore, dar poți să-l lași și mai mult (dacă-l lași mai mult va fi mai ușor la digerat).
 5. TOPPING ȘI COACERE:
 6. Pentru topping aveți nevoie doar de imaginație, aluatul pentru pizza se întinde cu mâinile și nu cu sucitorul. Pentru coacere în general ai nevoie de 7 minute/per pizza la 250°C, dar verificați coaja să fie mai tare și să aibă o culoare maroniu-galben, verificați să fie și mijlocul gata. Timpul diferă la fiecare pizza în funcție de grosime, mărime etc.
Note

Ingredientul cel mai important atunci când începeți să faceți topping-ul este un bulion bun!

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII