Print
aluat pizza într-un bol
buton-print buton-pinterest

Rețetă aluat pizza

Aceasta este rețetă simplă pentru aluat pizza. Conține doar apă, drojdie și se prepară foarte ușor. Rețeta este potrivită pentru cei care doresc o pizza crocantă cu blatul subțire.

info

  • Author: Alexandra
  • Timp Preparare: 7 min
  • Timp Gătire: 12 min
  • Timp Total: 19 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Începători
  • Bucătărie: Italia

Ingrediente:

550g făină.

350ml apă călduță.

7g drojdie uscată sau 25g drojdie proaspătă.

10g sare.

1015ml ulei de floarea soarelui/măsline.

Mod de preparare:

  1. Într-o cană gradată pune 350 ml de apă călduță și drojdia apoi amestecă bine cu o linguriță (aprox 2-3 minute).
  2. Într-un castron mare adaugă făina, sarea și amestecă. Toarnă încet apa cu drojdie peste și amestecă cu mâna liberă până se încheagă. Curăță mâinile cu făină dacă aluatul s-a lipit de mâinile tale.
  3. Frământa aluatul 10-15 minute cu mâinile. Puteți să îl porționați înainte și să-l lăsați să crească așa porționat sau pur și simplu să-l lăsați să crească întreg. Dacă alegeți să îl porționați, formați bucăți de mărimi egale.
  4. Unge aluatul cu puțin ulei de floarea soarelui/măsline (pentru textură&să nu se lipească) apoi acoperă castronul în care ai aluatul cu un ștergar sau farfurie și lasă-l la dospit măcar 2 ore, dar poți să-l lași și mai mult (dacă-l lași mai mult va fi mai ușor la digerat).
  5. TOPPING ȘI COACERE:
  6. Pentru topping aveți nevoie doar de imaginație, aluatul pentru pizza se întinde cu mâinile și nu cu sucitorul. Pentru coacere în general ai nevoie de 7 minute/per pizza la 250°C, dar verificați coaja să fie mai tare și să aibă o culoare maroniu-galben, verificați să fie și mijlocul gata. Timpul diferă la fiecare pizza în funcție de grosime, mărime etc.

Note

Ingredientul cel mai important atunci când începeți să faceți topping-ul este un bulion bun!

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru AlexandraAlexandra

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star