linte roșii pe o masă
Print

Prepară linte roșie

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Gătire: 10 min
  • Timp total: 15 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Asia

Descriere

Cum se prepară linte roșie? Foarte ușor și rapid este răspunsul, nimic de speriat. Se aseamănă cu fiertul orezului, atât că timpii de fierbere sunt diferiți. Ocazional atunci când fierb linte roșie, adaug spanac și ardei iute pentru un gust asiatic. Se poate condimenta după ce s-a fiert cu coriandru, pătrunjel sau mărar.


Ingrediente:

240g linte roșie.

710 ml apă.


Mod de preparare:

1. Pune apă și lintea roșie într-o cratiță pe foc și atunci când apa fierbe, redu focul la mic, acoperă cu un capac și se fierbe lintea până când ajunge la textura dorită, între 5 și 12 minute. Majoritatea apei, dacă nu toată va fi absorbită de linte. Se condimentează cu sare după ce s-au gătit.

Note

Timpi gătire: Între 5 și 7 minute:, lintea devine tandră/rezistent.

Timp gătire: 8 minute, lintea devine tandră/moale.

Timp gătire: 9 minute: lintea devine moale, începe să devină moale.

Timp gătire: 10+ minute, lintea devine foarte moale/terci.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?