Print
ou poșat cu spanac

Ou poșat rețetă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară ou poșat folosind această rețetă simplă. Ai nevoie doar de 4 ingrediente și puțin timp, nimic complicat.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 2 minute
  • Gătire: 4 minute
  • Timp total: 6 minute
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Tutoriale
  • Bucătărie: Marea Britanie

Ingrediente:

2 ouă sau mai multe.

apă cât să acopere oul într-o oală.

sare și piper după gust.

1 lingură de oțet.


Mod de preparare:

1. Pune apă într-o oală la fiert.

2. Când apa începe să fiarbă, setează focul pe mic și așteaptă ca apa să nu mai clocotească.

3. Într-un bol sparge oul și pune cele 2 lingurițe de oțet în oală.

4. Când apa fierbe și menține o temperatură constantă (bolborosește mai rar, la vreo 5-6 secunde), începe să amesteci apa cu un tel pentru a forma un vârtej.

5. Pune oul în mijlocul vârtejului, dar nu îl lasă de sus pentru a nu stropi.

6. Gătește oul 3-4 minute sau până când oul plutește și albușul e gătit dar gălbenușul e încă moale. Dacă oul se lipește de fundul vasului, trebuie să-l miști.

7. Scoate oul afară cu o spumieră, așa apa se va scurge. Asezonează cu sare și piper apoi servește.

Note

Dacă doriți să îl reîncălziți fără microunde, puteți să îl scufundați în apă fierbinte 30 de secunde chiar înainte de a fi servit.

Dacă oul nu are consistența dorită, puteți să îl mai lăsați 30-40 de secunde la fiert.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII