Print
hrișcă într-o strecurătoare, unt într-o oală și hrișcă gătită în două vase

Cum se gătește hrișca

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Hrișca este un aliment sănătos care se gătește la fel de ușor ca orezul. Diferă totuși puțin timpii, dar nimic complicat. Este un super aliment, fără gluten, puțini carbohidrați, o sursă excelentă de potasiu, fibre, fier, proteine și vitamina B6.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 5 min
 • Gătire: 15 min
 • Timp total: 20 min
 • Cantitate: 3 porții
 • Categorie: Cină
 • Bucătărie: Asia

Ingrediente:

240g de hrișcă prăjită.

400ml de apă.

2 linguri de unt.

1/2 linguri de sare sau după gust.


Mod de preparare:

 1. Puneți hrișca crudă într-o strecurătoare și clătiți-o sub un jet de apă rece până când devine limpede. Scurgeți-o bine.
 2. Pune într-o cratiță mică (să aveți capac) apa, 2 linguri de unt și sarea, fierbeți totul la foc mare și nu uitați să puneți capacul pe cratiță.
 3. Puneți hrișca în apa fiartă și puneți la loc capacul. Când apa începe să fiarbă, redu focul la Se ia de pe foc și se lasă să se odihnească acoperită timp de 10 minute. Se amestecă cu o furculiță și se servește. Adaugă mai mult unt dacă dorești dar evită să amesteci prea mult pentru a nu face terci hrișca.
 4. Se ia de pe foc și se lasă să se odihnească acoperită timp de 10 minute. Adaugă mai mult unt dacă dorești, dar evită să amesteci prea mult pentru a nu face terci hrișca.
 5. De preferat ar fi să o serviți pe loc, evitați să o lăsați la temperatura camerei.
Note

Dacă hrișca nu este preprăjită și are o culoare maro aurie, prăjirea ei este foarte simplă. Se poate prăji rapid într-o tigaie uscată, la foc mediu timp de 4-5 minute până când devine aurie. Luați hrișca de pe foc și continuați cu rețeta.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

În cât timp se gătește hrișca?

În 15 minute.

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII