Cum se gătește hrișca

Recipe by AlexandraCourse: CinăCuisine: AsiaDifficulty: Ușor
Porții

3

porții
Timp preparare

5

minutes
Timp gătire

15

minutes
Calorii

343

cal

Cum se gătește hrișca îți voi prezenta aici, hai să discutăm totuși despre ea. Este sănătoasă, fără gluten, cu o aromă de nucă și are o textură moale. Este la fel de simplu de preparat ca și orezul alb.

Hrișca este un superaliment. Are un conținut scăzut de carbohidrați, este o sursă excelentă de potasiu, fibre, fier, proteine și vitamina B6. Este foarte bună pentru sistemul imunitar, deoarece este o sursă bună de magneziu, cupru, zinc și mangan. Deoarece nu conține gluten, pentru persoanele cu boală celiacă sau intoleranță la gluten, hrișca este o alternativă excelentă.

Ingrediente:

  • 240g de hrișcă prăjită.

  • 400ml de apă.

  • 2 linguri de unt.

  • 1/2 linguri de sare sau după gust.

Mod de preparare:

  • Puneți hrișca crudă într-o strecurătoare și clătiți-o sub un jet de apă rece până când devine limpede. Scurgeți-o bine.
  • Pune într-o cratiță mică (să aveți capac) apa, 2 linguri de unt și sarea, fierbeți totul la foc mare și nu uitați să puneți capacul pe cratiță.
  • Puneți hrișca în apa fiartă și puneți la loc capacul. Când apa începe să fiarbă, redu focul la mic. Gătiți până când apa este absorbită, 13-15 minute. (ar trebui să auziți șuierături în timp ce să gătește și se va liniști odată ce este gata). Cratițele antiaderente vor avea nevoie de 2-3 minute mai mult pentru a găti hrișcă.
  • Se ia de pe foc și se lasă să se odihnească acoperită timp de 10 minute. Se suflă cu o furculiță și se servește. Adaugă mai mult unt dacă dorești, dar evită să amesteci prea mult pentru a nu face terci hrișca.
  • De preferat ar fi să o serviți pe loc, evitați să o lăsați la temperatura camerei.

Note:

  • Dacă hrișca nu este preprăjită și are o culoare maro auriu, prăjirea ei este foarte simplă. O puteți prăji rapid într-o tigaie uscată, la foc mediu, timp de 4-5 minute, până când devine aurie. Luați de pe foc și continuați cu rețeta.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.