Supă de pui cu găluște

Fel: SupeBucătărie RomâniaDificultate Mediu
Porții

1

porții
Timp preparare

00:15

minute
Timp gătire

00:40

minute
Calorii

258

cal

Eu aș mânca o supă de pui cu găluște chiar acuma :)). Mi s-a făcut poftă în momentul redactării acestei rețete, gândul mi-a sărit la găluștele pufoase, cărnița și gustul supei de pui. O rețetă a copilăriei, care parcă atunci când erai răcit te ajuta cumva să treci peste răceală mai ușor.

Ingrediente

  • carne de pui.

  • 1 legătură de ceapă verde.

  • 2 morcovi.

  • o rădăcină de pătrunjel.

  • 2 ardei.

  • 1 păstârnac.

  • 50g unt.

  • 1 legătură de pătrunjel.

  • 2 fire usturoi verde.

  • sare, piper.

  • 2 ouă. (pentru găluște).

  • 100g griș. (pentru găluște).

Mod de preparare

  • Puiul trebuie pârlit timp de 2-3 minute la foc mare. Trebuie pus să fiarbă în apă și adăugată puțină sare.
  • Până apa clocotește și face spumă trebuie să cureți și să speli legumele. Să iei spuma jos.
  • Acoperă supa cu un capac și lasă supa să fiarbă la foc mediu. Odată ce s-au fiert carnea de pui și legumele, trebuie să le scoți pe sită. Trebuie să scoți ceapa, usturoiul și albitura. Taie morcovul rondele și punele în supă.
  • Bate ouăle, adaugă grișul treptat și formează compoziția pentru găluște. După ce supa a mai clocotit câteva minute, cu o lingură adăugați găluștele.
  • La sfârșit adaugi untul, piperul și sarea.

NOTE

  • Pentru a arâta mai estetic, atunci când este servită presară verdețuri deasupra.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile