Sărățele cu brânză

Fel: AperitivBucătărie FranțaDificultate Ușor
Porții

1

porții
Timp preparare

1

minute
Timp gătire

00:15

minute
Calorii

300

cal

Această rețetă de sărățele cu brânză te va ajuta să-ți faci snack-ul perfect de avut prin casă. Sărățele sunt foarte pufoase și delicioase. Se pot păstra într-o caserola în bucătărie sau cămară timp de o săptămână sau chiar mai mult fără a-și pierde gustul și nici nu se întăresc, vor fi la fel de moi și delicioase. Copiii le adoră când se uită la desene, și bonus, fiind făcute acasă vor fi și sănătoase.

Ingrediente

  • 450g făină.

  • 180g unt 80% grăsime (150g untură).

  • 250g brânză.

  • 250g smântână groasă.

  • 1 ou.

  • 1 praf de copt.

  • sare.

  • 2 ouă pentru uns.

  • susan, chimen, mac, cașcaval, sâmburi de floarea soarelui.

Mod de preparare

  • Într-un bol, amestecăm untul, la temperatura camerei, sau untura cu smântâna rece și oul.
  • Brânza, poate fi de oricare doriți, poate să fie telemea, brânză de casă, nu are importanță. Brânza o răzuiți și o adăugați în compoziția din bol. Acum adăugăm și puțină sare, dar nu prea multă dacă este și brânza foarte sărată.
  • După ce toată compoziția este omogenă, adăugăm praful de copt și făina treptat. În timp ce adăugăm făina frământăm cu mâna până se obține un aluat nelipicios.
  • Înfoliăm aluatul într-o folie alimentară și îl lăsăm la frigider 30 de minute.
  • Scoatem aluatul de la frigider. Presărăm niște făină pe masa de lucru și rupem câte o bucată din aluat și o întindem până e potrivit de groasă. Acestea vor crește puțin și la cuptor. Această bucată de aluat o ungem cu ou cu o pensulă și presărăm de deasupra cu ne place, puteți pune susan, chimen sau orice altceva doriți. Acum tăiem cu o rotiță aluatul în formele pentru sărățele și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Tava se dă la cuptorul preîncins la 180 de grade pentru 15 minute până devin ușor aurii.

NOTE

  • Aluatul este suficient pentru 4 tăvi de sărățele. Dar la mine acasă trec atât de rapid încât fac întotdeauna câte 2 porții de aluat. După ce s-au răcit le punem la păstrat într-o caserola sau într-un bol pe care îl acoperim cu folie alimentară.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile