Pentru cei care doriți să încercați un gust diferit atunci când aveți ton și sparanghel, vă recomand să încercați salată de sparanghel cu ton. Este sațioasă și gustoasă, dressing-ul fiind unul interesant având în vedere diferențele culinare.
180g de ton, scurs și tăiat în bucăți medii-mari.
120g de sparanghel, fără capetele lemnoase.
8 cartofi noi mici.
2 ouă medii.
1 salată romană (kale sau spanac ca alternativă).
câteva măsline negre tăiate în jumătate.
roșii cherry (opțional).
1 șalotă, tocată mărunt sau usturoi tocat mărunt.
1 linguriță praf de muștar sau dijon.
2 linguri oțet de vin alb.
1 lingură ulei de măsline extravirgin.
1 lingură de apă.
un vârf de cuțit de sare.
1. Pune cartofii la fierb timp de 8-12 minute sau până când s-au înmuiat. Lasă-i sub un jet de apă rece, apoi scurge-i bine și lasă-i să se răcească.
2. Într-o cratiță pune ouăle la fiert, când apa fierbe adaugă și sparanghelul 2-3 minute. Scoate sparanghelul și lasă-l sub un jet de apă rece și scurge-l bine. Ouăle fierbele în funcție de cum le dorești tu în salată.
3. Decojește ouăle și taie-le în două sau în patru. Taie roșiile cherry în două și lasă-le deoparte (opțional).
4. Pune ingredientele pentru dressing într-un bol, adaugă o lingură de apă și amestecă bine.
5. Pune cartofii, sparanghelul, roșiile cherry (opțional), tonul, măslinele și salata într-un bol. Amestecă și între timp toarnă dressing-ul peste.
Opțional puteți să adăugați o mână sau două de crutoane.