Print

Salată de sparanghel cu ton

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc...

Informativ

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 20 min
  • Gătire: 12 min
  • Timp total: 32 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Salate
  • Method: Mediteranean

Descriere

Pentru cei care doriți să încercați un gust diferit atunci când aveți ton și sparanghel, vă recomand să încercați salată de sparanghel cu ton. Este sațioasă și gustoasă, dressing-ul fiind unul interesant având în vedere diferențele culinare.


Ingrediente:

180g de ton, scurs și tăiat în bucăți medii-mari.

120g de sparanghel, fără capetele lemnoase.

8 cartofi noi mici.

2 ouă medii.

1 salată romană (kale sau spanac ca alternativă).

câteva măsline negre tăiate în jumătate.

roșii cherry (opțional).

INGREDIENTE DRESSING:

1 șalotă, tocată mărunt sau usturoi tocat mărunt.

1 linguriță praf de muștar sau dijon.

2 linguri oțet de vin alb.

1 lingură ulei de măsline extravirgin.

1 lingură de apă.

un vârf de cuțit de sare.


Mod de preparare:

1. Pune cartofii la fierb timp de 8-12 minute sau până când s-au înmuiat. Lasă-i sub un jet de apă rece, apoi scurge-i bine și lasă-i să se răcească.

2. Într-o cratiță pune ouăle la fiert, când apa fierbe adaugă și sparanghelul 2-3 minute. Scoate sparanghelul și lasă-l sub un jet de apă rece și scurge-l bine. Ouăle fierbele în funcție de cum le dorești tu în salată.

3. Decojește ouăle și taie-le în două sau în patru. Taie roșiile cherry în două și lasă-le deoparte (opțional).

4. Pune ingredientele pentru dressing într-un bol, adaugă o lingură de apă și amestecă bine.

5. Pune cartofii, sparanghelul, roșiile cherry (opțional), tonul, măslinele și salata într-un bol. Amestecă și între timp toarnă dressing-ul peste.

Note

Opțional puteți să adăugați o mână sau două de crutoane.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!