
Salată de sparanghel cu ton
Salata de sparanghel cu ton este o salată mediteraneeană, plină de savoare și sațioasă. Dressing-ul este unul mai extravagant, dar în general aceast preparat se face foarte ușor.
- Preparare: 20 min
- Gătire: 12 min
- Timp Total: 32 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Mediteranean
Ingrediente:
180g de ton, scurs și tăiat în bucăți medii-mari.
120g de sparanghel, fără capetele lemnoase.
8 cartofi noi mici.
2 ouă medii.
1 salată romană (kale sau spanac ca alternativă).
câteva măsline negre tăiate în jumătate.
roșii cherry (opțional).
INGREDIENTE DRESSING:
1 șalotă, tocată mărunt sau usturoi tocat mărunt.
1 linguriță praf de muștar sau dijon.
2 linguri oțet de vin alb.
1 lingură ulei de măsline extravirgin.
1 lingură de apă.
un vârf de cuțit de sare.
Mod de preparare:
1. Pune cartofii la fiert timp de 8-12 minute sau până când s-au înmuiat. Lasă-i sub un jet de apă rece, apoi scurge-i bine și lasă-i să se răcească.
2. Într-o cratiță pune ouăle la fiert, când apa fierbe adaugă și sparanghelul 2-3 minute. Scoate sparanghelul și lasă-l sub un jet de apă rece și scurge-l bine. Ouăle fierbele în funcție de cum le dorești tu în salată.
3. Decojește ouăle și taie-le în două sau în patru. Taie roșiile cherry în două și lasă-le deoparte (opțional).
4. Pune ingredientele pentru dressing într-un bol, adaugă o lingură de apă și amestecă bine.
5. Pune cartofii, sparanghelul, roșiile cherry (opțional), tonul, măslinele și salata într-un bol. Amestecă și între timp toarnă dressing-ul peste.
Note
Opțional puteți să adăugați o mână sau două de crutoane.