Print
salată de sparanghel cu ton pe o farfurie
buton-print buton-pinterest

Salată de sparanghel cu ton

Salata de sparanghel cu ton este o salată mediteraneeană, plină de savoare și sațioasă. Dressing-ul este unul mai extravagant, dar în general aceast preparat se face foarte ușor.

info

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 20 min
  • Gătire: 12 min
  • Timp Total: 32 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Mediteranean

Ingrediente:

180g de ton, scurs și tăiat în bucăți medii-mari.

120g de sparanghel, fără capetele lemnoase.

8 cartofi noi mici.

2 ouă medii.

1 salată romană (kale sau spanac ca alternativă).

câteva măsline negre tăiate în jumătate.

roșii cherry (opțional).

INGREDIENTE DRESSING:

1 șalotă, tocată mărunt sau usturoi tocat mărunt.

1 linguriță praf de muștar sau dijon.

2 linguri oțet de vin alb.

1 lingură ulei de măsline extravirgin.

1 lingură de apă.

un vârf de cuțit de sare.

Mod de preparare:

1. Pune cartofii la fiert timp de 8-12 minute sau până când s-au înmuiat. Lasă-i sub un jet de apă rece, apoi scurge-i bine și lasă-i să se răcească.

2. Într-o cratiță pune ouăle la fiert, când apa fierbe adaugă și sparanghelul 2-3 minute. Scoate sparanghelul și lasă-l sub un jet de apă rece și scurge-l bine. Ouăle fierbele în funcție de cum le dorești tu în salată.

3. Decojește ouăle și taie-le în două sau în patru. Taie roșiile cherry în două și lasă-le deoparte (opțional).

4. Pune ingredientele pentru dressing într-un bol, adaugă o lingură de apă și amestecă bine.

5. Pune cartofii, sparanghelul, roșiile cherry (opțional), tonul, măslinele și salata într-un bol. Amestecă și între timp toarnă dressing-ul peste.

Note

Opțional puteți să adăugați o mână sau două de crutoane.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star