Print
salată de cartofi cu iaurt si vedețuri

Salată de cartofi cu iaurt

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Salata de cartofi cu iaurt este o delicatesă gustoasă și sănătoasă ușor de preparat. Se poate folosi ca garnitură alături de o friptură sau puteți să o mâncați așa deoarece este foarte sațioasă.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 20 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp total: 40 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Grecia

Ingrediente:

1kg cartofi.

200g iaurt.

100g măsline.

10 castraveți murați.

34 ardei copți.

2 linguri muștar.

2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui.

1 legătură ceapă verde.

1 legătură pătrunjel.

1 legătură mărar.

ceapă albă/roșie (opțional).


Mod de preparare:

1. Trebuie să tai cartofi (în mod egal) și să pregătești o cratiță. Pune-i în apă rece și adaugă sare. Fierbe cartofii 20 de minute sau până când sunt fierți (poți verifica cu furculița dacă îi pătrunde ușor, sunt fierți). Să-i scurgi când sunt gata și lasă-i să se răcească.

2. Până când cartofii se răcesc, pregătește restul ingredientelor. Taie măslinele, pătrunjelul, castraveți murați, mărarul, legătura de ceapă și ardeiul copt. Urmează dressing-ul.

3. Într-un bol mai mare pune iaurtul, adaugă muștarul și uleiul de măsline/soarelui (uleiul de floarea soarelui o să-i confere alt gust, bine ar fi dacă puteți să îl faceți cu ulei de măsline) și condimentează cu piper și sare (după gust). Amestecă totul și dressing-ul este gata.

4. Peste cartofii reci adaugă dressing-ul, ardeiul copt și restul ingredientelor. Amestecă cu grijă altfel o să rupi cartofi. Gustă și dacă crezi că mai au nevoie de sare sau piper, adaugă și servește. De preferat ar fi să lăsați salata o oră la frigider, gustul se așează și este cu mult mai bună.

Note

Puteți să o serviți alături de o friptură sau să o mâncați goală.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII