
Salată de cartofi cu iaurt
Descriere:
Salata de cartofi cu iaurt este o delicatesă gustoasă și sănătoasă ușor de preparat. Se poate folosi ca garnitură alături de o friptură sau puteți să o mâncați așa deoarece este foarte sațioasă.
Informații:
- Preparare: 20 min
- Gătire: 20 min
- Timp total: 40 min
- Cantitate: 6 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
1kg cartofi.
200g iaurt.
100g măsline.
10 castraveți murați.
3–4 ardei copți.
2 linguri muștar.
2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui.
1 legătură ceapă verde.
1 legătură pătrunjel.
1 legătură mărar.
ceapă albă/roșie (opțional).
Mod de preparare:
1. Trebuie să tai cartofi (în mod egal) și să pregătești o cratiță. Pune-i în apă rece și adaugă sare. Fierbe cartofii 20 de minute sau până când sunt fierți (poți verifica cu furculița dacă îi pătrunde ușor, sunt fierți). Să-i scurgi când sunt gata și lasă-i să se răcească.
2. Până când cartofii se răcesc, pregătește restul ingredientelor. Taie măslinele, pătrunjelul, castraveți murați, mărarul, legătura de ceapă și ardeiul copt. Urmează dressing-ul.
3. Într-un bol mai mare pune iaurtul, adaugă muștarul și uleiul de măsline/soarelui (uleiul de floarea soarelui o să-i confere alt gust, bine ar fi dacă puteți să îl faceți cu ulei de măsline) și condimentează cu piper și sare (după gust). Amestecă totul și dressing-ul este gata.
4. Peste cartofii reci adaugă dressing-ul, ardeiul copt și restul ingredientelor. Amestecă cu grijă altfel o să rupi cartofi. Gustă și dacă crezi că mai au nevoie de sare sau piper, adaugă și servește. De preferat ar fi să lăsați salata o oră la frigider, gustul se așează și este cu mult mai bună.
NotePuteți să o serviți alături de o friptură sau să o mâncați goală.
Puteți să o serviți alături de o friptură sau să o mâncați goală.