
Rețetă salată cu pui și rucola
- Preparare: 15 min
- Gătire: 35 min
- Timp Total: 50 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Italia
Ingrediente:
300–350g piept de pui.
250–300g rucola.
3 roșii.
1 salată.
1 ardei gras roșu.
1 ceapă roșie mică.
PENTRU DRESSING:
2 linguri ulei de măsline sau de dovleac, floarea soarelui.
1–2 lingurițe de oțet balsamic.
zeama de la o lămâie.
sare, piper și cimbru după gust.
o mână sau două de crutoane (opțional).
măsline (opțional).
Mod de preparare:
1. Spală rucola și salata apoi lasă-le să se scurgă. Într-un bol taie ceapa și ardeiul gras cubulețe. Când salata și rucola nu mai sunt pline de apă, rupe frunzele mărunt și adaugă-le peste legumele din bol.
2. Asezonează pieptul cu sare, piper și cimbru apoi prăjește-l într-o tigaie tip grill. Când puiul este gata, taie-l fâșii, bucăți mari sau cum dorești apoi lasă-l deoparte.
3. Taie roșiile, adaugă-le în bol și asezonează cu sare, piper. Într-o sosieră sau pahar, pune ulei, oțet balsamic și zeama de la lămâie (zeamă cât dorești), amesteci și le torni peste salată apoi amesteci.
4. Pune puiul în salată, amestecă bine apoi dacă ai optat să adaugi crutoane pune-le deasupra și servește.
Note
Opțional poți să-ți faci și două sau trei ouă fierte și să le adaugi în salată.