Print
varza calita într-o farfurie albă

Rețetă varză călită

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Varza călită este un preparat care se face ușor, potrivit pentru cei care țin post dar și pentru cei care doresc o garnitură bună lângă carne făcută la cuptor sau grătar.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Gătire: 15 min
  • Timp total: 25 min
  • Cantitate: 2 porții
  • Categorie: Cină / Tutoriale
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 varză dulce sau acră (aprox 500g).

23 linguri de ulei.

sare, cimbru și piper după gust.

bulion (opțional, vezi note).

zema de la o jumătate de lămâie (opțional, vezi note).

mărar (opțional).


Mod de preparare:

  1. Îndepărtează primul strat de frunze de pe varză apoi cu un cuțit taie varza julien, fâșii cât mai subțiri.
  2. Pune într-o tigaie ulei, apoi când uleiul este cald adaugă varza și călește-o la foc mediu. Nu vei putea adăuga toată varza, dar ea se înmoaie repede și pierde din volum așa că o vei putea adăuga treptat. Călește varza aproximativ 15-20 de minute între timp ce amesteci constant cu o lingură de lemn. În general varza este gata când este moale.
  3. Asezonează varza călită la final cu sare, piper și cimbru (opțional mărar) după gust și servește.
Note

Dacă dorești, poți să călești prima dată o ceapă mică și un ardei gras înainte să adaugi varza.

Dacă optezi să adaugi bulion, adaugă-l înainte cu vreo 5 minute să iei varza de pe foc.

La final, poți să storci zeama de la o jumătate de lămâie peste varza călită.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII