
Rețetă salată portugheză
În căutarea unei salate cu culori vii și un dressing ușor și simplu de preparat, am decis că este timpul să încerc o salată portugheză. Gustul este extraordinar chiar dacă salata este una simplistă.
- Preparare: 20 minute
- Gătire: 5 minute
- Timp Total: 25 minute
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Portugalia
Ingrediente:
2 roșii mari.
2 ardei verzi.
3 morcovi.
1 ceapă mică-medie.
1 ou.
2–3 fire de pătrunjel.
3–4 ridichi.
1 salată.
DRESSING:
5 linguri de oțet și ulei.
sare și piper după gust.
1 lingură de mărar proaspăt tocat.
Mod de preparare:
1. Roșiile se feliează rondele, ardeii se curăță de semințe apoi se tau fâșii iar morcovii se dau pe răzătoare.
2. Taie ceapa felii subțiri, fierbe oul și taie-l felii. Toacă frunzele pătrunjelului, feliează ridichile, rupe bucăți frunzele de salată.
3. Pune legumele într-o salatieră. Într-un bol pune ulei, oțet, mărar, sare și piper după gust apoi amestecă. Toarnă dressing-ul peste salată, presară pătrunjelul, pune feliile de ou și servește.
Note
Opțional, dacă aveți o baghetă puneți-o la prăjit apoi tăiată în salată.