
Rețetă salată orientală
Descriere:
Salata orientală combină legume proaspete într-un dressing aromat și plin de savoare. Este o salată ușoară, plină de vitamine care poate fi personalizată prin adăugarea de fructe de mare sau carne dar și alte ierburi aromatice sau legume.
Informații:
- Preparare: 20 min
- Timp total: 20 minute
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Salată
- Bucătărie: Asia
Ingrediente:
1 varză tăiată fin.
2 morcovi rași.
1–2 roșii medii.
1 ardei roșu, tăiat cuburi mici.
sflecă, păstârnac roșu, rucola, ceapă verde (opțional).
Ingrediente dressing:
1 lingură ulei de măsline sau floarea soarelui.
2 linguri suc de lămâie.
2 linguri de miere.
1 lingură sos de soia (vezi note dacă n-ai sos de soia).
1 lingură de usturoi pudră.
Ingrediente opționale:
30–50g nuci sau semințe de susan.
piper după gust.
sare (dar nu neaparat, soia e sărată în general).
Mod de preparare:
- Într-un castron amestecă varza, morcovii, roșiile și ardeiul (plus ingredientele opționale). Pune într-un pahar sau bol mic ingredientele pentru dressing și amestecă bine.
- Toarnă dressing-ul peste salata orientală simplă și amestecă. Presară nucile sau semințele de susan și amestecă. Acoperă castronul cu folie și lasă-l la frigider aproximativ 30 de minute cât să se absoarbă aromele. Servește.
Note**sos de soia: Se poate înlocui amestecând oțet balsamic cu puțină miere sau oțet alb cu miere, tamari. Acestea vor oferi un gust similar dar mai puțin sărat.
Puteți să adăugați ierburi proaspete&condimente cum ar fi: pătrunjel, mărar, țelină (aromă și gust), chimen, boia dulce sau iute, piper (accentuează gustul).
Se poate servi cu pâine proaspătă sau crocantă deoarece se va combina cu textura crocantă a salatei.
**sos de soia: Se poate înlocui amestecând oțet balsamic cu puțină miere sau oțet alb cu miere, tamari. Acestea vor oferi un gust similar dar mai puțin sărat.
Puteți să adăugați ierburi proaspete&condimente cum ar fi: pătrunjel, mărar, țelină (aromă și gust), chimen, boia dulce sau iute, piper (accentuează gustul).
Se poate servi cu pâine proaspătă sau crocantă deoarece se va combina cu textura crocantă a salatei.