
Rețetă salată de ridichi negre
Salata de ridichi negre este o salată ușoară și delicioasă care poate fi servită ca aperitiv sau ca și garnitură alături de carne de pui sau pește.
- Preparare: 10 min
- Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1/2kg cartofi albi.
4 ridichi negre curățate de coajă.
maioneză.
o linguriță de sare.
Mod de preparare:
- Taie cartofii bucăți medii, fierbe-i cu puțină sare (1-2 linguri) în 1,5l de apă la foc mediu, 30 de minute sau până când sunt pătrunși. Scurge cartofii fierți și pasați-i ca pentru piure (când îi pasezi poți să adaugi 1 lingură de ulei de măsline și oțet balsamic).
- Între timp ce cartofii fierb, rade ridichile pe răzătoare (folosește partea cu ochiuri mari) presărându-le cu puțină sare. Amestecă piureul răcit cu ridichile și maioneza, servește.
Note
Puteți adăuga câteva frunze de mentă sau de busuioc proaspăt pentru a adăuga un plus de arome proaspete.