Print
salata de castraveti cu dressing de kefir si piept de pui pe o farfurie

Rețetă salată de castraveți cu chefir

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Salata de castraveți cu chefir va fi una cremoasă, dressing-ul fiind unul universal folosit și la alte preparate. Opțional pentru a face această salată de castraveți mai consistentă poți să adaugi și piept de pui.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 10 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 3 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Grecia

Ingrediente:

6 castraveți.

150g chefir.

suc de lămâie (după gust sau 1/2 dintr-o linguriță).

1 lingură de ulei de floarea soarelui sau de măsline.

5 frunze de leuștean.

1 fir mărar.

coajă de lămâie.

sare, piper.

200g piept de pui (opțional).

1/2 avocado copt (opțional).


Mod de preparare:

1. Curăță și taie castraveții cum dorești, pune-i într-un bol apoi asezonează cu sare și piper.

2. Pune într-un blender chefirul, sucul de lămâie, uleiul, avocado(opțional) și sare. Mixează până când obții o cremă fină apoi adaugă verdețurile și mixează până când s-au mărunțit.

3. Dacă castraveții au lăsat apă, scurge apa. Adaugă dressing-ul peste castraveți și amestecă. Rade coajă de lămâie deasupra salatei atât cât îți dorești.

4. Servește salata pe loc, dacă salat va sta mult castraveții vor lasă apă iar dacă ai adăugat avocado el se va oxida și va strica culoarea salatei.

Note

Dacă doriți să adăugați carne pentru a face această salată mai consistentă, vă recomand să folosiți piept de pui.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII