Print
salată de cartofi cu ulei de măsline într-o farfurie
buton-print buton-pinterest

Rețetă salată de cartofi cu ulei de măsline

Pentru o masă copioasă poți servi liniștit/ă o salată de cartofi cu ulei de măsline, ușor de preparat fără minunății doar cu ingrediente de bază.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 20 min
  • Timp Total: 35 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

600g cartofi mici.

23 ouă fierte.

23 fire de ceapă verde.

1 ceapă albă sau roșie.

măsline verzi sau negre după gust (opțional).

ulei de măsline sau floarea soarelui.

oțet după gust.

sare și piper după gust.

castraveți murați, sfeclă roșie, ridichi etc (opțional).

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii în coajă împreună cu o lingură de sare. Între timp, scoate sâmburii măslinelor, taie ceapa verde și ceapa roșie/albă, fierbe și decojește ouăle apoi taie-le rondele și pregătește eventualele ingrediente pe care dorești să le adaugi în salată.
  2. Odată ce cartofii s-au fiert, lasă-i să se răcească și decojește-i. Taie cartofii cum dorești, pune-i într-un bol mare. Toarnă peste ei uleiul, oțetul, asezonează-i și amestecă. Adaugă restul ingredientelor (ouăle la final), asezonează, amestecă și servește.

Note

Pentru un plus de savoare, adaugă puțină brânză feta sau telemea tăiată cubulețe.

Dacă dorești, poți înlocui uleiul cu un dressing de iaurt grecesc cu puțin usturoi.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star