
Rețetă salată colesaw
Descriere:
Poți servi salată colesaw ca garnitură lângă preparatele tale din carne sau pește, dar și ca cină. Se pregătește ușor, dressing-ul este unul simplu cu un gust echilibrat între dulce și acru.
Informații:
- Preparare: 15 min
- Timp total: 15 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
SALATĂ:
1 varză albă mică spre medie (aprox. 500g).
2–3 morcovi curățați de coajă.
puțin pătrunjel verde tocat.
1 ceapă albă sau roșie (opțional).
1/2 legătură de mărar, arpagic, pătrunjel sau coriandru tocate fin (opțional).
DRESSING:
120ml maioneză.
2 linguri zahăr alb sau ștevia (opțional).
1 1/2 linguri suc de lămâie sau lime.
1 lingură de oțet sau suc de mere.
sare și piper după gust.
1–2 vârfuri de cuțit boia dulce/iute (opțional).
semințe de muștar pentru un gust picant (opțional).
Mod de preparare:
- SALATA: Taie varza cât mai fin sau folosește-te de o răzătoare. Curăță morcovii și dă-i prin răzătoare, taie ceapa și ardeiul cum îți dorești. Amestecă ingredientele.
- DRESSING: Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă cu telul până obții o compoziție fină și cremoasă. Toarnă compoziția peste salată, amestecă și servește.
NotePoți să adaugi și alte legume precum roșii, castraveți sau frunze de salată dar și nuci, brânză.
Poți să adaugi și alte legume precum roșii, castraveți sau frunze de salată dar și nuci, brânză.