Print
salată bulgărească pe o farfurie

Rețetă salată bulgărească

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Pentru masa de cină sau prânz, salata bulgărească poate fi o opțiune sănătoasă și delicioasă. Rețeta este una simplă și conține ingrediente regăsite în majoritatea bucătăriilor.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 10 min
  • Timp total: 10 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

34 roșii medii.

100g brânză telemea sau feta, urdă.

1 ardei gras mare.

1 ceapă verde sau ceapă albă.

1 morcov (opțional).

fasole verde la conservă (opțional, vezi note).

Ingrediente dressing:

50ml ulei.

30ml oțet.

1 legătură de pătrunjel tocat mărunt.

12 linguri de muștar (opțional).

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Spală toate legumele și pregătește un castron mai mare. Curăță castraveții de coajă (dacă dorești) apoi feliează-i rondele și pune-i în castron. Ceapa verde se poate toca mărunt, ceapa albă se taie bucăți medii. Ardeiul se curăță de cotor și semințe, feliează-l fâșii subțiri și pune-l peste restul legumelor. Roșiile se tau bucăți mici-medii.
  2. Combină ingredientele dressing-ului, adaugă-le peste legume și amestecă bine. Rade peste salata bulgărească brânza telemea apoi servește-o. N-ar fi rău să o lași la frigider 10-15 minute pentru a da răgaz aromelor să se combine. Dacă dorești, servește-o cu crutoane dar pune-le la final.
Note

**fasolea verde la conservă: Trebuie scurse de lichidul în care au stat și clătite sub un jet de apă rece. Taie-le dacă este necesar și adaugă-le în salată înainte să adaugi dressing-ul.

Dacă dorești poți să adaugi în salata ta șuncă praga, ouă fierte, salată verde, mazăre, broccoli, conopidă, mentă, rucola.

În dressing poți să adaugi zeamă de lămâie sau oțet de vin pentru un plus de aciditate.

Dacă dorești să îi oferi mai multă textură, poți să adaugi nuci sau semințe de susan și dovleac.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII