Salam de biscuiți

Fel: DesertBucătărie Italia, PortugaliaDificultate Mediu
Porții

1

porții
Timp preparare

00:30

minute
Timp gătire

00:00

minute
Calorii

296

cal

Salamul de biscuiți este un desert italienesc și portughez, aromat, crocant și extrem de gustos! Este un desert ușor de făcut, nu durează mult iar copii îl adoră, inclusiv adulții.

Ingrediente

  • 250g zahăr.

  • 250g biscuiți simpli.

  • 100g unt.

  • 50g cacao normală/neagră.

  • 120ml lapte.

  • esență de rom (opțional).

  • 120g stafide (opțional).

  • zahăr pudră (opțional).

Mod de preparare

  • Într-o cratiță trebuie să fierbi 60ml de lapte și zahăr pentru a obține un sirop, la care trebuie apoi să adugi untul. Amestecă continuu până se topește. (asta este crema de unt)
  • Cacaua se dizolvă în restul laptelui rămas, se adaugă crema de unt și se lasă să dea în clocot.
  • Mărunțește biscuiții, peste ei se toarnă siropul fierbinte. Dacă vrei să pui stafide și esența de rom, trebuie să mărunțești biscuiții împreună cu stafidele, să torni siropul fierbinte și să adaugi esența de rom.
  • Pe o folie alimentară se presară un strat de zahăr pudră (opțional) și se pune amestecul cu biscuiți. Se rulează pentru a forma un rulou care se strânge bine la capete. Trebuie pus la frigider! Indicat ar fi să-l mâncați a doua zi, că-i cel mai bun atunci că s-a așezat. Sau poți să-l mai testezi așa după două ore :)).

NOTE

  • Poți să-l servești cu înghețată sau diverse siropuri.

Scrie opinia ta despre această rețetă:




    Pentru a publica mesajul trebuie să accepți Termenii și Condițiile