tocană de dovleac cu smântână și linte într-un bol
Print

Tocană de dovleac cu smântână și linte

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 30 min
  • Gătire: 1 oră
  • Timp total: 1 oră 30 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: Europa

Descriere

Tocana de dovleac cu smântână și linte este o supă de toamnă. Se prepară ușor, este consistentă și foarte aromată. Aroma mirodeniilor este una stridentă, dovleacul dulce, o combinație interesantă. Vă recomand să serviți această supă cu crutoane.


Ingrediente:

40g unt.

2 cepe, tocate mărunt.

1 morcov, tocat mărunt.

1 frunză de țelină tocată mărunt.

1 cățel de usturoi tocat mărunt.

3 crenguțe de rozmarin.

2 fruze de dafin.

400g de linte.

1.2l bulion de legume.

600g dovleac tăiat bucăți mici.

2-3 fire de pătrunjel tocat mărunt.

2 lingurițe de vin roșu.

4 lingurițe de smântână acră.


Mod de preparare:

1. Începe prin a toca ceapa, usturoi, morcovul și țelina. Folosește o tigaie mare, topește untul și apoi adaugă ceapa, morcovul, țelina, rozmarin și câteva frunze de dafin. După câteva minute adaugă și usturoiul. Când legumele s-au înmuiat, adaugă lintea și toarnă 1 litru din bulionul de legume. Aduceți compoziția la fierbere și lăsați totul să fiarbă în timp ce vă ocupați de dovleac.

2. Dacă alegi să folosești soiuri de dovleci diferite acest lucru vor oferi tocăniței o aromă mai complexă. Adaugă bucățile de dovleac la tocăniță și suficientă apă pentru a acoperi toate ingredientele. Puneți un capac pe cratiță și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.

3. Când tocănița este aproape gata, adaugă pătrunjelul tocat.

4. Pentru ca tocănița să fie mai cremoasă, scoateți 1-2 polonice într-un bol, adăugați cei 200ml bulion de legume rămași și amestecă cu un robot de bucătărie. Turnați compoziția înapoi iar tocănița devine instantaneu mai cremoasă.

5. Opțional, puteți să adaugați smântâna acră.

Note

Bulionul de legume este lichidul rezultat din fierberea legumelor, deci trebuie să-l aveți gata făcut pentru această rețetă.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?