supă de pui cu găluște cu patrunjel și morcovi
Print

Supă de pui cu găluște

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Acordă o notă rețetei.)

Încarc…

Informativ

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 40 min
  • Timp total: 55 min
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Descriere

O supă de pui cu găluște făcută ca la carte trebuie să aibă găluștele pufoase, cărnița fragedă și condimentele potrivite pentru o aromă bună. Supa de găluște se prepară ușor și relativ repede, ingredientele fiind comune și ușor de găsit prin fiecare bucătărie.


Ingrediente:

carne de pui.

1 legătură de ceapă verde.

2 morcovi.

o rădăcină de pătrunjel.

2 ardei.

1 păstârnac.

50g unt.

1 legătură de pătrunjel.

2 fire usturoi verde.

sare, piper.


Mod de preparare:

1. Opțional poți să pârlești puiul timp de 2-3 minute la foc mare apoi pune-l în apă să fiarbă la foc mic și adaugă 1 linguriță de sare.

2. Până când apa clocotește pune-te și curăță legumele. Nu uita să iei spuma jos.

3.Adaugă legumele și acoperă cratița cu un capac și lasă supa să fiarbă la foc mediu. Când carnea și legumele s-au fiert trebuie să le scoți pe sită. Scoate ceapa, usturoiul și albitura afară. Taie morcovii rondele și pune-i în supă.

4.Adaugă găluștele în supă, după 5-6 minute adaugă untul și asezonează cu sare și piper după gust.

Note

Pentru aspect, presară atunci când este servită diverse verdețuri.

Ai folosit rețeta noastră?

Publică o imagine pe instagram, tag @pezona.ro cu hashtag-ul #potșieu să vedem ce ți-a ieșit!

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII

Expune-ți părerea despre rețetă

Înainte de a posta, accepți politica de confidențialitate ?