
Rețetă tocană de dovleac cu linte
Descriere:
Tocana de dovleac cu linte este o supă de toamnă. Se prepară ușor, este consistentă și foarte aromată. Dovleacul este dulce iar în combinație cu mirodeniile vei avea parte de o explozie de arome.
Informații:
- Preparare: 30 min
- Gătire: 1 oră
- Timp total: 1 oră 30 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Europa
Ingrediente:
600g dovleac tăiat bucăți mici.
400g de linte.
1.2l bulion de legume.
40g unt.
4 lingurițe de smântână acră.
2 cepe, tocate mărunt.
1 morcov, tocat mărunt.
3 crenguțe de rozmarin.
2–3 fire de pătrunjel tocat mărunt.
2 fruze de dafin.
1 frunză de țelină tocată mărunt.
1 cățel de usturoi tocat mărunt.
2 lingurițe de vin roșu.
Mod de preparare:
- Începe prin a toca ceapa, usturoi, morcovul și țelina. Folosește o tigaie mare, topește untul și apoi adaugă ceapa, morcovul, țelina, rozmarin și câteva frunze de dafin. După câteva minute adaugă și usturoiul. Când legumele s-au înmuiat, adaugă lintea și toarnă 1 litru din bulionul de legume. Aduceți compoziția la fierbere și lăsați totul să fiarbă în timp ce vă ocupați de dovleac.
- Dacă alegi să folosești soiuri de dovleci diferite acest lucru vor oferi tocăniței o aromă mai complexă. Adaugă bucățile de dovleac la tocăniță și suficientă apă pentru a acoperi toate ingredientele. Puneți un capac pe cratiță și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.
- Când tocănița este aproape gata, adaugă pătrunjelul tocat.
- Pentru ca tocănița să fie mai cremoasă, scoateți 1-2 polonice într-un bol, adăugați cei 200ml bulion de legume rămași și amestecă cu un robot de bucătărie. Turnați compoziția înapoi iar tocănița devine instantaneu mai cremoasă.
- Opțional, puteți să adaugați smântâna acră.
NoteBulionul de legume este lichidul rezultat din fierberea legumelor, deci trebuie să-l aveți gata făcut pentru această rețetă.
Bulionul de legume este lichidul rezultat din fierberea legumelor, deci trebuie să-l aveți gata făcut pentru această rețetă.