Print
Tocană de dovleac cu linte într-un bol

Rețetă tocană de dovleac cu linte

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Tocana de dovleac cu linte este o supă de toamnă. Se prepară ușor, este consistentă și foarte aromată. Dovleacul este dulce iar în combinație cu mirodeniile vei avea parte de o explozie de arome.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 30 min
 • Gătire: 1 oră
 • Timp total: 1 oră 30 min
 • Cantitate: 4 porții
 • Categorie: Supe
 • Bucătărie: Europa

Ingrediente:

600g dovleac tăiat bucăți mici.

400g de linte.

1.2l bulion de legume.

40g unt.

4 lingurițe de smântână acră.

2 cepe, tocate mărunt.

1 morcov, tocat mărunt.

3 crenguțe de rozmarin.

23 fire de pătrunjel tocat mărunt.

2 fruze de dafin.

1 frunză de țelină tocată mărunt.

1 cățel de usturoi tocat mărunt.

2 lingurițe de vin roșu.


Mod de preparare:

 1. Începe prin a toca ceapa, usturoi, morcovul și țelina. Folosește o tigaie mare, topește untul și apoi adaugă ceapa, morcovul, țelina, rozmarin și câteva frunze de dafin. După câteva minute adaugă și usturoiul. Când legumele s-au înmuiat, adaugă lintea și toarnă 1 litru din bulionul de legume. Aduceți compoziția la fierbere și lăsați totul să fiarbă în timp ce vă ocupați de dovleac.
 2. Dacă alegi să folosești soiuri de dovleci diferite acest lucru vor oferi tocăniței o aromă mai complexă. Adaugă bucățile de dovleac la tocăniță și suficientă apă pentru a acoperi toate ingredientele. Puneți un capac pe cratiță și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute.
 3. Când tocănița este aproape gata, adaugă pătrunjelul tocat.
 4. Pentru ca tocănița să fie mai cremoasă, scoateți 1-2 polonice într-un bol, adăugați cei 200ml bulion de legume rămași și amestecă cu un robot de bucătărie. Turnați compoziția înapoi iar tocănița devine instantaneu mai cremoasă.
 5. Opțional, puteți să adaugați smântâna acră.
Note

Bulionul de legume este lichidul rezultat din fierberea legumelor, deci trebuie să-l aveți gata făcut pentru această rețetă.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII