Prepară supă de roșii rece exact ca în Spania. Este o supă interesantă, aromată și ușoară cu multă culoare numai bună pentru vremea caldă.
900g de roșii cărnoase coapte bine, poți pune și cherry dacă dorești supa mai dulce.
1–2 căței de usturoi.
1 castravete mic curățat.
1 ardei gras mediu fără miez.
1/2 ceapă roșie mică decojită.
3 linguri de ulei de măsline, dovleac sau ulei de floarea soarelui.
1 lingură de oțet sau 10-15ml suc de la o lămâie.
piper, chimen, sare după gust.
busuioc proaspăt sau uscat (opțional-vezi note).
1–2 ardei iuți, curățat de semințe (opțional).
crutoane (opțional).
Supa poate să stea la frigider maxim 3 zile sau 3 luni la congelator.
Dacă optezi să folosești busuioc proaspăt, pune-l în blender comform pasului 1.
Atunci când servești această supă, poți opta să o servești cu crutoane, legume sau ierburi proaspăt tocate.
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.