Print
supa de rosii rece într-o farfurie

Rețetă supă de roșii rece (gazpacho)

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)
loadingÎncarc…

Descriere:

Prepară supă de roșii rece exact ca în Spania. Este o supă interesantă, aromată și ușoară cu multă culoare numai bună pentru vremea caldă.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 minute
  • Timp total: 15 minute
  • Cantitate: 4-6 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: Spania

Ingrediente:

900g de roșii cărnoase coapte bine, poți pune și cherry dacă dorești supa mai dulce.

12 căței de usturoi.

1 castravete mic curățat.

1 ardei gras mediu fără miez.

1/2 ceapă roșie mică decojită.

3 linguri de ulei de măsline, dovleac sau ulei de floarea soarelui.

1 lingură de oțet sau 10-15ml suc de la o lămâie.

piper, chimen, sare după gust.

busuioc proaspăt sau uscat (opțional-vezi note).

12 ardei iuți, curățat de semințe (opțional).

crutoane (opțional).


Mod de preparare:

1. Prepararea supei de roșii rece: Pune roșiile, cățeii de usturoi, castravetele, ardeiul gras, ceapa roșie, uleiul, otețul sau sucul de la lămâie, busuiocul (opțional), ardeiul iute (opțional) într-un blender și mixează 1-2 minute sau până când ajunge la consistența dorită. De asemenea, puteți folosi în locul unui blender un robot de bucătărie.

2. Asezonare: Gustă-l așa fără condimente apoi asezonează după gust, amestecă și gustă iar. Odată asezonat, pune supa într-un bol sau caserolă, acoperă cu folie de plastic/aluminiu și lasă să stea la frigider 3-4 ore sau până când se răcește.

Note

Supa poate să stea la frigider maxim 3 zile sau 3 luni la congelator.

Dacă optezi să folosești busuioc proaspăt, pune-l în blender comform pasului 1.

Atunci când servești această supă, poți opta să o servești cu crutoane, legume sau ierburi proaspăt tocate.

Rețete apreciate

RUBRICA DE COMENTARII