Print
supă de găluște cu pui într-o farfurie

Rețetă supă de găluște cu pui

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

O supă de găluște cu pui făcută ca la carte trebuie să aibă găluștele pufoase, cărnița fragedă și condimentele potrivite pentru o aromă bună. Supa de găluște se prepară ușor și relativ repede, ingredientele fiind comune și ușor de găsit prin fiecare bucătărie.


Informații:

 • Author: Alexandra
 • Preparare: 15 minute
 • Gătire: 1 oră 30 minute
 • Timp total: 1 oră 45 minute
 • Cantitate: 6-8 porții
 • Categorie: Supe
 • Bucătărie: România

Ingrediente:

2l apă.

500800g piept de pui.

23 aripi de pui cu piele.

3 morcovi.

12 cepe.

1 țelină cu rădăcină.

12 pătrunjel cu rădăcină.

1 legătură de pătrunjel verde.

PENTRU GĂLUȘTELE DE GRIȘ:

3 ouă de găină.

10 linguri griș de grâu.

2 lingurițe de sare sau după gust.

1 linguriță de piper negru sau după gust.

1 linguriță ulei de floarea soarelui.


Mod de preparare:

 1. Prepararea supei: Curăță morcovul, ceapa, țelina și pătrunjelul.
 2. Pune într-o oală apă la fiert apoi adaugă carnea de pui și o linguriță de sare. Îndepărtează mereu spuma lăsată de carne apoi când apa clocotește adaugă legumele întregi la fiert și îndepărtează spuma lăsată de legume.
 3. Prepararea găluștelor de griș: Separă gălbenușul de la trei ouă apoi bate albușul spumă cu puțină sare.
 4. Pune peste gălbenușurile de ou o lingură de ulei, presară piper apoi adaugă spuma de albuș. Amestecă ușor între timp ce adaugi pe rând câte o lingură de griș. Poți să pui mai puțin griș sau mai mult, depinde cât de mari sunt ouăle. Lasă aluatul la frigider până când supa fierbe și scoate-l afară cu 10 minute înainte de a adăuga găluștele în supă.
 5. Când carnea de pui și legumele au fiert scoate-le din supă apoi strecoară supa dacă este necesar.
 6. Pentru a forma găluștele setează focul pe minim și folosește o lingură. Umezește lingura în supă înainte de a face fiecare gălușcă, astfel aluatul nu se va lipi de lingură. Când ai terminat de făcut găluștele acoperă oala cu un capac și fierbe supa încă 2-3 minute.
 7. Ridică capacul după cele 2-3 minute și întoarce găluștele cu grijă să nu le spargi, pune din nou capacul și fierbe găluștele tot vreo 2-3 minute.
 8. Oprește focul, gustă apoi asezonează cu puțin piper negru și sare dacă este necesar, adaugă morcovul tăiat rondele sau bucăți mici apoi presară pătrunjel verde tocat mărunt. Dacă dorești poți să tai carnea fiartă și să o adaugi în supă sau să o folosești la alte preparate.
Note

La fiecare servire poți să adaugi deasupra frunze de pătrunjel, arată excepțional.

Se poate servi cu toate legumele fierte (dinafară de ceapă) sau fără.

Când găluștele sunt gata, ar trebui să se ridice la suprafață.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII