
Rețetă supă cremă de linte
Descriere:
Supa cremă de linte se poate face cu orice tip de linte la conservă sau uscată. Preparatul este unul simplu, fără extrem de multe ingrediente dar echilibrat pentru o aromă gustoasă.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 20 min
- Timp total: 30 min
- Cantitate: 4 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Mediteraneean
Ingrediente:
1 conservă de linte (400g).
200ml smântână grasă.
1 ceapă albă.
1 morcov mediu.
sare, piper, cimbru după gust.
ulei de floarea soarelui sau de măsline după gust.
crutoane (opțional).
Mod de preparare:
- Curăță ceapa și morcovul apoi taie-le bucăți mari. Pune legumele la fiert în 500ml (cât să le acopere) de apă cu 1-2 vârfuri de sare. Legumele s-au fiert când furculița trece cu ușurință prin ele.
- Odată ce legumele s-au fiert, adaugă lintea (poți pune și sucul în care a stat lintea dacă dorești) și mai lasă supa să dea un clocot. Strecoară legumele (lintea, ceapa, morcovul) și păstrează zeama în care au fiert.
- Pune legumele într-un blender apoi mixează-le până obții o cremă. Adaugă apoi trepat din zeama și mixează, adaugă apă până când ajungi la consistența dorită.
- Pune într-un bol smântâna, puțina supă și condimentele. Amestecă bine, apoi între timp ce amestecți adaugă conținutul treptat în supă. Servește.
NoteÎn această supă cremă de linte cu smântână poți să adaugi la fiert și 50g rădăcină de pătrunjel răzuită.
Dacă optezi să adaugi și 1-2 căței de usturoi, lasă-i la fiert deodată cu legumele dar scoate-i atunci când mixezi supa.
Se poate servi cu crutoane, ulei de măsline și pătrunjel presărat deasupra.
În această supă cremă de linte cu smântână poți să adaugi la fiert și 50g rădăcină de pătrunjel răzuită.
Dacă optezi să adaugi și 1-2 căței de usturoi, lasă-i la fiert deodată cu legumele dar scoate-i atunci când mixezi supa.
Se poate servi cu crutoane, ulei de măsline și pătrunjel presărat deasupra.