Print
Supă cremă de dovleac într-o oală
buton-print buton-pinterest

Rețetă supă cremă de dovleac

Supa cremă de dovleac se prepară ușor, este aromată și frumos colorată. Vă recomand să serviți această supă cu o porție de crutoane și puțin pătrunjel.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 60 min
  • Timp Total: 1 oră 15 min
  • Porții: 8 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: Franța

Ingrediente:

1-1,2kg dovleac.

50g unt 80% grăsime.

2-3 linguri ulei de floarea soarelui.

1 ceapă albă medie.

2-3 căței de usturoi.

100g orez.

sare și piper după gust.

100-150ml smântână pentru frișcă cu 30% grăsime (opțional).

boia (opțional).

pătrunjel (opțional).

Mod de preparare:

1. Îți recomand să alegi un dovleac de 2kg deoarece după ce îl cureți de coajă și miez, îți vor rămâne undeva la 1-1,2kg de pulpă curată. Până îl cureți, preîncălzește cuptorul la 200°C.

2. Bucățile de dovleac se rad pe răzătoarea mare. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune dovleacul ras pe ea, asezonează cu sare, stropește cu ulei și pune tava la cuptor timp de 25-30 de minute neschimbând temperatura. Atenție ca dovleacul să nu se ardă și să fie bine distribuit în tavă.

3. Între timp decojește ceapa și usturoiul apoi taie-le mai mărunt. Într-o oală pune 1,5L apă la fiert, nu este nevoie dacă ai la robinet apă caldă.

4. Într-o oală de 3,5-4L călește la foc mic ceapa și usturoiul în unt cu un vârf de cuțit de sare, atenție să nu le arzi! Pune dovleacul copt împreună cu uleiul și sucul lăsat pe hârtia de copt, apoi cele 100g de orez. Călește 3-5 minute totul.

5. Adaugă cele 1,5L de apă fierbinte în oala cu legume apoi asezonează cu sare și piper după gust. Supa cremă de dovleac se fierbe aproximativ 30 de minute sau până când boabele de orez sunt fierte bine.

6. Ia oala de pe aragaz sau stinge focul și lasă supa cremă de dovleac să se răcească vreo 10 minute. Când s-a mai răcit, paseaz-o cu mixerul vertical sau cu un blender clasic.

7. (opțional)Pune în supă cele 100ml de smântâna și mai pune odată supa cremă de dovleac pe foc cât să mai dea în 2-3 clocote.

8. Gustă și asezonează dacă consideri că mai este nevoie. Opțional aici poți să adaugi 1-2 linguri de boia și să mai amesteci să se incorporeze.

Note

În loc de apă, puteți să folosiți supă de pe legume sau carne.

Recomand să vă pregătiți niște crutoane înainte să gătiți această supă.

Puteți să ornați atunci când serviți supa cu frunze de pătrunjel.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star