
Rețetă ciorbă de pui a la grec
Descriere:
Nu sunt multe de spus, ciorba de pui a la grec este un preparat ușor de făcut și foarte gustos. Durează aproximativ 60 de minute să termini acest fel de mâncare, un deliciu.
Informații:
- Preparare: 10 min
- Gătire: 50 min
- Timp total: 60 min
- Cantitate: 14 porții
- Categorie: Supe
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
1kg carne de pui (pulpe, piept, aripi etc).
2–3 morcovi + 1 la final.
1 păstârnac.
1 țelină.
1 rădăcină de pătrunjel.
1 ceapă albă sau roșie.
1 jumătate de ardei gras.
3–4 căței de usturoi.
2 foi de dafin.
sare și piper după gust.
tarhon (opțional).
Ingrediente răntaș:
500g smântână.
2 gălbenușuri.
zeamă de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare:
- Pune carnea de pui la fiert în apă cât să o acopere, îndepărtează spuma de pe supă până când devine clară. Între timp, poți să tai legumele mărunt. Totuși, țelina se poate tăia doar în două și ceapa se poate lăsa întreagă deoarece vor fi scoase din ciorbă.
- După ce supa este clară și nu se mai formează spumă, călește legumele tăiate mărunt în puțin ulei aproximativ 2-3 minute. Pune legumele în oală să fiarbă împreună cu puiul. Pune foile de dafin, 2 lingurițe de sare (sau mai mult dacă consideri), piper și dacă dorești vegeta sau orice alt condiment uscat.
- Când legumele și carnea s-au fiert. Scoate țelina, ardeiul și ceapa din ciorba a la grec. De asemenea, scoate și carnea de pui pentru a îndepărta oasele (o dezosezi) și să o mărunțești (doar nu vrei să „pescuiești” carnea din farfurie cu mâna 🤣). Toacă mărunt cățeii de usturoi sau folosește o presă și adaugă-i în ciorbă împreună cu carnea.
- Răzălește morcovul lăsat la final, apoi călește-l 1-2 minute și adaugă-l în ciorbă. Într-un bol amestecă smântâna, gălbenușurile, zeama de la o jumătate de lămâie împreună cu 2-3 polonice de ciorbă. Toarnă răntașul în ciorbă între timp ce amesteci continuu. Îi mai dai un clocot, guști, asezonezi dacă e nevoie și servești.
NoteDacă apa scade prea mult, pur și simplu mai adaugă apă cât să acopere ingredientele.
După ce reintroduci carnea în supă (pasul 3), poți să pui și 100g de orez în supă după ce îl speli de vreo 2-3 ori. Lasă-l vreo 15 minute sau gustă să vezi dacă s-a gătit.
Dacă apa scade prea mult, pur și simplu mai adaugă apă cât să acopere ingredientele.
După ce reintroduci carnea în supă (pasul 3), poți să pui și 100g de orez în supă după ce îl speli de vreo 2-3 ori. Lasă-l vreo 15 minute sau gustă să vezi dacă s-a gătit.