Print
ciorbă de fasole cu ciolan afumat

Rețetă ciorbă de fasole cu ciolan afumat

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Ciorba de fasole cu ciolan afumat este o mâncare tradițională și sațioasă. Este groasă și aromată, poate fi servită cu smântână, ardei iute și pâine proaspătă. Numai bună pentru o zi rece de iarnă.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 1 oră 30 min
  • Gătire: 30 min
  • Timp total: 2 ore
  • Cantitate: 12 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1 bucată ciolan afumat.

1 bucată scăriță afumată.

400g fasole.

2 bucăți morcov.

2 bucăți păstârnac.

1 ceapă medie.

1 bucată ardei roșu gras.

cozi și frunze de țelină.

tarhon și pătrunjel (tocat, opțional).

mărar, chimen (opțional).

Ingrediente răntaș (opțional):

ulei.

1 ceapă medie.

1 lingură făină (opțional).

12 lingură boia dulce.

100ml bulion.

1 bucată ardei iute.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

  1. Lasă fasolea la înmuiat în apă peste noapte. Pune a doua zi fasolea să fiarbă în apă aproximativ 10 minute. După ce a fiert 10 minute, schimbă apa și las-o să mai fiarbă 10 minute. Mai repetă această procedură odată (înlocuirea apei), apoi pune legumele la fiert împreună cu carnea.
  2. După ce legumele și carnea s-au fiert, scoate-le afară și taie legumele mărunt iar carnea bucăți medii (după ce s-au răcit puțin). Ceapa și cozile de țelină se pot arunca. Pune legumele și carnea înapoi în ciorbă la fiert iar între timp pregătește răntașul.
  3. Taie ceapa mărunt, pune ulei într-o tigaie și o lingură de făină (amestecă cât să se combine) apoi adaugă ceapa. Călește ceapa aproximativ 1-2 minute, asezonează cu sare (nu multă dacă ciolanul afumat este deja sărat). Pune ardeiul iute, boiaua și bulionul apoi amestecă (lasă răntașul să fiarbă aprox 1-2 minute) între timp ce amesteci continuu. Adaugă peste răntașul tău 2-3 polonice de zeamă, amestecă bine și mai fierbe-l 5 minute.
  4. Adaugă răntașul în ciorbă între timp ce amesteci, mai lasă ciorba să fiarbă vreo 5 minute. Poți să adaugi pătrunjel și tarhon apoi gustă și asezonează dacă mai este necesar. Servește.
Note

Folosiți un ciolan afumat care să aibă o culoare roșcată, nu prea fumat și care să aibă un miros plăcut.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII