Print
Ciorbă de fasole cu boabe într-o farfurie

Rețetă ciorbă de fasole cu boabe

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Ciorba de fasole cu boabe este o specialitate culinară românească fiind foarte populară în perioadele de post. Totuși nu este neaparat doar o rețetă de post, această supă având o multitudine de metode prin care poate fi preparată fiind o supă hrănitoare și delicioasă.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 20 minute
  • Gătire: 2 ore
  • Timp total: 2 ore 10 minute
  • Cantitate: 10 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: Romania

Ingrediente:

400g fasole.

1 bucată de morcov (80-90g).

2 rădăcini de pătrunjel.

1/21 țelină medie.

o ceapă medie.

ardei gras  sau 1-2 lingurițe de boia dulce.

23 roșii.

12 foi de dafin.

cimbru, sare, piper.

o legătură de verdeață (care poate fi pătrunjel, mărar, leuștean, tarhon sau cimbru).


Mod de preparare:

1. Este necesar ca înainte să vă apucați să gătiți această rețetă, să alegeți boabele de fasole pentru a nu avea boabe stricate printre ele și să le lăsați într-un vas cu apă 8-12 ore la înmuiat.

2. După cele 8-12 ore, pune boabele la fiert iar atunci când apa dă în clocot, ia oala de pe foc, scurge totul și limpezește boabele sub un jet de apă rece. Pune înapoi boabele la fiert în apă rece cu două frunze de dafin și lasă-le să fiarbă cu capac până când sunt aproape gata (într-o oră jumătate, două s-au fiert).

3. Între timp, curăță și mărunțește ceapa, spală și curăță morcovii, țelina și pătrunjelul. Călește prima dată ceapa în ulei cu puțină sare iar atunci când ceapa s-a înmuiat adaugă morcovii, pătrunjelul și țelina până când se înmoaie și ele. Opțional, poți să călești și ardeiul gras deodată cu morcovii, pătrunjelul și țelina dar poți să-l adaugi și necălit comform pasului 4.

4. Când fasolea este aproape fiartă, adaugă legumele călite, ardeiul (tăiat mărunt) și cimbru după gust sau boia dulce. Taie roșiile mărunt, pune-le în supă.

5. Amestecă și asezonează cu sare, piper + legătura de verdeață aleasă apoi stinge focul și pune capacul lăsând totul deoparte 10 minute pentru a se combina.

Note

În momentul în care se fierbe fasolea, se poate adăuga o linguriță de bicarbonat pentru a ajuta la înmuierea cojii boabelor de fasole.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII