Print
reteta ciorba de burta

Rețetă ciorbă de burtă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Ciorba de burtă este des întâlnită în bucătăria românească, deloc complicată de preparat, mai ales dacă burta este prefiartă. Este o ciorbă atât modestă cât și aparte, se regăsește atât în restaurante sau la evenimente festive cât și la mesele obișnuite.


Informații:

  • Author: Alexandra
  • Preparare: 5 minute
  • Gătire: 35 minute
  • Timp total: 40 minute
  • Cantitate: 8 porții
  • Categorie: Supe
  • Bucătărie: România

Ingrediente:

1 kg burtă de vită sau porc prefiartă.

1 ceapă.

1 cățel de usturoi (opțional).

2 morcovi.

1 rădăcină pătrunjel.

1 telină mică.

12 linguri de ulei.

2 foi de dafin.

3 gălbenușuri de ou.

400 g smântână ( 20% grăsime).

200 ml lapte.

1 lingură faină.

sare & piper după gust.

zeama de lămaie după gust.

cateva fire de pătrunjel sau leuștean verde (opțional).


Mod de preparare:

  1. Curăță ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina. Ceapa și usturoiul (ingredient opțional) se taie mărunt pe un tocător iar restul se răzuiesc într-un bol.
  2. Pune o oală la foc mediu cu ulei în care o să călești ceapa și usturoiul până devin aurii. Adaugă legumele răzuite, căleștele 2 minut apoi adaugă apă cât să le acopere și frunzele de dafin. Se lasă circa 10 minute sub capac pentru aș lăsa aroma legumele și frunzele de dafin.
  3. După cele aproximativ 10 minute se adaugă burta și apă cât să o acopere, deoarece este prefiartă nu necesită mult timp de gătire. Totuși e de preferat să o lasați 10 minute să fiarbă în supă.
  4. Până ce burta se fierbe, separă ouăle și pune gălbenușurile într-un bol. Combină în bol gălbenușurile, smântâna, faina și laptele cu un tel.
  5. Folosind un polonic o să iei o parte din supă pentru a adăuga în compoziția din bol și să amesteci compoziția la fiecare polonic adăugat, astfel se aduc la aceeași temperatură. După se poate turna compoziția în supă, se asezonează cu zeamă de lămâie, sare și piper după preferințe.
  6. Lăsăm supa să deie în clocot după care taiem marunt verdețurile, se pot pune direct în oală sau separat în farfurie când se servește.(opțional)
Note

În general se servește cu ardei iute sau smântână alături.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII