Salată tabouleh
Pregătește-ți salată tabouleh cu rodie folosind câteva ingrediente. Se poate servi rece alături de pui, pește sau dacă dorești poți folosi tofu.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 25 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Liban
Ingrediente:
4 legături de pătrunjel.
1/2 rodie.
100g couscous.
1 ceapă roșie.
1 lămâie.
50ml ulei de măsline/floarea soarelui.
1 linguriță de turmeric.
Mod de preparare:
- Spală bine și uscă pătrunjelul. Toacă-l mărunt și păstrează-l într-un bol acoperit cu hârtie absorbantă.
- Curăță rodia și păstrează semințele într-un bol. Toacă ceapa roșie mărunt, iar couscous-ul îl lăsăm la infuzat în apă fierbinte cu sare și turmeric.
- Spală lămâia bine și dă-o pe răzătoare, apoi stoarce-i sucul. Amestecă totul într-un bol apoi toarnă peste uleiul de măsline sau floarea soarelui și sucul de lămâie. Amestecă din nou apoi servește.
Note
Poți să servești salata tabouleh rece, alături de pui sau pește.
Poți să adaugi și alte condimente precum chimen, coriandru sau mentă dar și alte legume gen roșii, castraveți sau ardei.