Salată de hrișcă cu linte verde
Această salată de hrișcă cu linte verde este o rețetă turcească. În principiu, este foarte ușor de făcut și poate fi personalizată și servită cu diverse dressing-uri.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Turcia
Ingrediente:
100g hrișcă.
100g linte verde.
2 morcovi.
1 ardei kapia sau ardei gras.
frunze de rucola sau pătrunjel (opțional).
25–50g năut din conservă.
150g varză roșie murată.
DRESSING:
50ml ulei de măsline sau floarea soarelui.
1 lingură suc de lămâie.
oțet balsamic, iaurt (opțional).
alte dressing-uri (vezi note)
Mod de preparare:
- Spală hrișca și lintea în mai multe ape (poți să le lași și la înmuiat). Pune-le la fiert (în oale diferite) aprox. 20 de minute la foc mic.
- Taie restul legumelor după cum îți dorești, pune-le într-un bol (amestecă) și asezonează-le + adaugă dressing-ul. Servește.
Note
**dressing: Pentru un dressing cremos cu gust oriental, poți combina iaurt grecesc cu tahini, suc de lămâie și 1 cățel de usturoi, sare, piper (fol. apă să îl subțiezi).
Pentru un dressing dulce-acrișor, combină 2 linguri de muștar și miere, 2 de oțet de mere, sare și piper + puțin ulei (opțional, semințe de susan).
Poți să adaugi în preparat și brânză feta, migdale prăjite, rodie, coriandru.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 151kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 6.2g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 18.4g
- Fibre: 4.9g
- Proteine: 6.2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.