Salată de cartofi cu iaurt
Salata de cartofi cu iaurt provine din bucătăria grecească și se distinge prin aromele vibrante și textura plină de prospețime. Este ușor de preparat, poate fi folosită ca garnitură alături de fripturi sau poate fi servită ca fel principal fiind o salată sațioasă.
- Timp Preparare: 20 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 6 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
1kg cartofi.
200g iaurt.
100g măsline.
10 castraveți murați.
3–4 ardei copți.
2 linguri muștar.
2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui.
1 legătură ceapă verde.
1 legătură pătrunjel.
1 legătură mărar.
ceapă albă/roșie (opțional).
Mod de preparare:
- Trebuie să tai cartofi (în mod egal) și să pregătești o cratiță. Pune-i în apă rece și adaugă sare. Fierbe cartofii 20 de minute sau până când sunt fierți (poți verifica cu furculița dacă îi pătrunde ușor, sunt fierți). Să-i scurgi când sunt gata și lasă-i să se răcească.
- Până când cartofii se răcesc, pregătește restul ingredientelor. Taie măslinele, pătrunjelul, castraveți murați, mărarul, legătura de ceapă și ardeiul copt. Urmează dressing-ul.
- Într-un bol mai mare pune iaurtul, adaugă muștarul și uleiul de măsline/soarelui (uleiul de floarea soarelui o să-i confere alt gust, bine ar fi dacă puteți să îl faceți cu ulei de măsline) și condimentează cu piper și sare (după gust). Amestecă totul și dressing-ul este gata.
- Peste cartofii reci adaugă dressing-ul, ardeiul copt și restul ingredientelor. Amestecă cu grijă altfel o să rupi cartofi. Gustă și dacă crezi că mai au nevoie de sare sau piper, adaugă și servește. De preferat ar fi să lăsați salata o oră la frigider, gustul se așează și este cu mult mai bună.
Note
Puteți să o serviți alături de o friptură sau să o mâncați goală.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 70kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 100mg
- Grăsimi: 3g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 1g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.