Rețetă salată rusească cu pește afumat
Prepară acasă salată rusească cu pește și maioneză făcută de la zero. Salata este una etajată, plină de nutrienți și vitamine, sațioasă dar cel mai important gustoasă.
- Timp Preparare: 25 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 45 min
- Porții: 3 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Rusia
Ingrediente:
250g cartofi albi.
200–250g macrou afumat sau ton, herring.
250g morcovi.
250g sfeclă roșie fiartă.
100g boabe de porumb (opțional).
DRESSING DINTRE STRATURI (MAIONEZĂ):
2 gălbenușuri fierte.
1 gălbenuș crud.
200ml ulei de floarea soarelui sau de măsline.
sucul de la o jumătate de lămâie.
1 linguriță de muștar.
sare și piper după gust.
Mod de preparare:
- PREPARAREA LEGUMELOR: Spală bine cartofii și fierbe-i în coajă apoi curăță morcovii de coajă și fierbe-i și pe ei. (Ambele legume s-au fiert atunci când le poți pătrunde ușor cu furculița).
- După ce legumele s-au fiert, taie-le mărunt (inclusiv sfecla roșie). Macroul afumat îl puteți tăia bucăți mici sau fâșii.
- PREPARAREA DRESSING-ULUI: Într-un bol pune gălbenușul crud, cele două gălbenușuri fierte și amestecă cu ajutorul unei linguri de lemn, tel sau mixer. Adaugă tot uleiul dar treptat între timp ce amesteci continuu, nu îl pune pe tot deodată deoarece maioneza se va „tăia”. Odată ce ai adăugat tot uleiul și s-a omogenizat, pune zeama de lămâie, muștarul, sare, piper și amestecă bine totul.
- ASAMBLAREA SALATEI: Pune într-un bol mare un strat de cartofi, un strat de dressing, un strat de morcovi, un strat de dressing, un strat de macrou, un strat de dressing apoi sfecla roșie deasupra. Salata este gata, poți să servești.
Note
Când servești salata poți să o asezonezi cu pătrunjel și să adaugi crutoane.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 150kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 15g
- Fibre: 2g
- Proteine: 7g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.