Print
salata rucola cu sfecla rosie într-o salatieră
buton-print buton-pinterest

Rețetă salată rucola cu sfeclă și tofu

Pregătește-ți o salată rucola cu sflecă și tofu, plină de culori și aromă. Gustul dulce al sfeclei roșii se îmbină perfect cu textura moale și cremoasă a brânzei tofu, fără ingrediente de origine animală.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 30 min
  • Timp Total: 40 min
  • Porții: 2 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

200g sfeclă roșie.

150g salată rucola.

150180g brânză tofu sau orice altă brânză.

1 ceapă roșie.

50g nuci (opțional).

sare și piper după gust.

ulei de măsline/floarea soarelui.

suc de lămâie.

23 căței de usturoi.

rozmarin.

Mod de preparare:

  1. Curăță și taie sfecla roșie în bucăți de mărime egală. Pune sfleca într-o tavă sau vas termorezistent, adaugă cățeii de usturoi, rozmarin și puțin piper apoi acoperă vasul/tava cu o folie de aluminiu. Lasă sfecla la cuptor aprox. 30-40 de minute la 200°C.
  2. Când sfleca s-a răcit, taie-o cuburi și procedează la fel și cu brânza tofu. Curăță ceapa și taie-o cum îți dorești.
  3. Într-un bol mic, pune uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul, apoi amestecă. Pune rucola într-o salatieră/bol, adaugă sfecla, brânza, ceapa și nucile. Toarnă dressingul și amestecă ușor. Servește.

Note

Savurează salata rucola cu sfeclă și tofu ca atare sau alături de câteva crutoane de pâine.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-ar face plăcere să auzim părerea ta! Lasă un comentariu mai jos și acordă o notă rețetei.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star