Rețetă salată rucola cu sfeclă și tofu
Pregătește-ți o salată rucola cu sflecă și tofu, plină de culori și aromă. Gustul dulce al sfeclei roșii se îmbină perfect cu textura moale și cremoasă a brânzei tofu, fără ingrediente de origine animală.
- Timp Preparare: 10 min
- Timp Gătire: 30 min
- Timp Total: 40 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: European
Ingrediente:
200g sfeclă roșie.
150g salată rucola.
150–180g brânză tofu sau orice altă brânză.
1 ceapă roșie.
50g nuci (opțional).
sare și piper după gust.
ulei de măsline/floarea soarelui.
suc de lămâie.
2–3 căței de usturoi.
rozmarin.
Mod de preparare:
- Curăță și taie sfecla roșie în bucăți de mărime egală. Pune sfleca într-o tavă sau vas termorezistent, adaugă cățeii de usturoi, rozmarin și puțin piper apoi acoperă vasul/tava cu o folie de aluminiu. Lasă sfecla la cuptor aprox. 30-40 de minute la 200°C.
- Când sfleca s-a răcit, taie-o cuburi și procedează la fel și cu brânza tofu. Curăță ceapa și taie-o cum îți dorești.
- Într-un bol mic, pune uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea și piperul, apoi amestecă. Pune rucola într-o salatieră/bol, adaugă sfecla, brânza, ceapa și nucile. Toarnă dressingul și amestecă ușor. Servește.
Note
Savurează salata rucola cu sfeclă și tofu ca atare sau alături de câteva crutoane de pâine.