Rețetă salată orientală clasică
Bam, fierbi niște cartofi și te folosești de câteva ingrediente regăsite prin toate bucătăriile și-ți prepari o salată orientală de toată minunăția. Rețeta-i una ușoară, nimic complicat numai bun de mâncat 🙂
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 15 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
5–6 cartofi.
3–4 castraveți murați.
3–4 ardei copți și ținuți la oțet.
2 cepe roșii.
50g măsline negre sau verzi.
50g boabe de fasole roșii de la conservă.
marar și pătrunjel tocat.
ulei de măsline sau floarea soarelui.
condimente după gust (gen sare, piper, vegeta etc).
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii în coajă împreună cu 1 linguriță de sare. Când s-au răcit, curăță-i de coajă, taie-i cubulețe mici și pune-i într-un bol. Taie castraveții murați, ardeiul copt și ceapa cum îți dorești, pune-i peste cartofi.
- Adaugă măslinele, fasolea, mărarul, pătrunjelul. Toarnă puțin ulei de măsline/floarea soarelui, asezonează cu condimente după gust, amestecă și servește.
Note
În principiu rețeta este ușor de personalizat, poți să fierbi și niște morcovi sau să adaugi alte legume în funcție de preferințe.
Poți să înlocuiești cartofii cu quinoa sau orez brun pentru o opțiune mai sănătoasă și mai bogată în proteine.
Adaugă o lingură de sos de soia și o lingură de oțet de orez pentru un gust oriental mai pronunțat.
Pentru un plus de textură, poți adăuga bucăți de avocado sau mango tăiate cubulețe.
Poți să adaugi în salata ta o conservă de ton sau de năut pentru proteine.