Rețetă salată grecească cu feta
Dacă dorești să-ți pregătești rapid o salată consistentă, poți să încerci să-ți faci o salată grecească cu feta. Este ușor de preparat și personalizat, bogată în antioxidanți, vitamine și minerale.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 1 porții
- Categorie: Cină
- Bucătărie: Grecia
Ingrediente:
1 roșie.
2 castraveciori.
1 ceapă roșie, mică (cam 20gr).
câteva măsline fără sâmburi.
1 felie de brânză feta (de capră).
1 lingură ulei de măsline sau de floarea soarelui.
1 lingură suc de lămâie.
sare și oregano.
Mod de preparare:
- Pregătește un bol și începe prin a tăia roșia și castraveții bucăți mai mari. Taie ceapa rondele sau foarte mărunt, măslinele felii sau rondele; apoi le poți adăuga în bol și presăra cu puțină sare, nu uitați să amestecați.
- Într-un pahar pune uleiul, sucul de lămâie, oregano și amestecați. Apoi puteți turna amestecul peste salată.
- Așezați deasupra o felie mai groasă de feta sau sfarâmă brânza și amestecă. Decorează cu măsline și pătrunjel apoi servește.
Note
Opțional poți adăuga și ardei iute.
Se poate folosi și ulei de dovleac pentru cine îl preferă.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 120kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 10g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 6g
- Fibre: 2g
- Proteine: 2g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.