Rețetă salată de conopidă
Salata de conopidă este o opțiune delicioasă și sănătoasă pentru o masă de prânz sau cină. Este ușor de preparat și poate fi personalizată cu diferite dressing-uri sau ingrediente.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Salată
- Bucătărie: European
Ingrediente:
300g conopidă.
1 ardei gras.
1 morcov.
1 bucată ceapă albă medie sau fenicul.
1 castravete.
zeamă de lămâie.
ulei de floarea soarelui sau măsline.
sare și piper după gust.
broccoli, varză albă, varză creață, gulie, ridichie (opțional).
Ingrediente dressing opțional:
2 linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui.
1 lingură oțet balsamic.
1 lingură de miere.
sare și piper după gust (nu mai pune peste legume dacă faci dressing).
Mod de preparare:
- Curăță legumele, desfă conopida bucățele. Taie morcovul și castravele rondele, ardeiul și ceapa (sau feniculul) felii. Asezonează după gust, adaugă uleiul și zeama de lămâie. Lasă salata la frigider aprox. 10 minute și servește-o rece.
- **opțional dressing: Dacă optezi să încerci dressing-ul, combină ingredientele și toarnă-le peste salată. Lasă salata la frigider și servește, nu mai asezona legumele dacă ai pus sare în dressing.
Note
Puteți să adăugați ouă sau ton pentru un surplus de proteine.
Această salată poate fi luată la pachet deoarece legumele din ea sunt mai rezistente și nu se zdrobesc așa ușor.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 40kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 4g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 10g
- Fibre: 5g
- Proteine: 3g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.