Rețetă salată de cartofi cu roșii coapte
Salata de cartofi cu roșii coapte se aseamănă cu salatele orientale, pline de nutrienți și vitamine dar cel mai important ușor de făcut și rapide.
- Timp Preparare: 5 min
- Timp Gătire: 25 min
- Timp Total: 30 min
- Porții: 1 porție
- Categorie: Salate
- Bucătărie: European
Ingrediente:
2 cartofi de mărime medie.
1 mână de roșii cherry.
1 căpățână mică de usturoi.
1 lingură ulei de floarea soarelui sau de măsline.
un praf de sare.
piper și cimbru după gust.
oregano, mentă, busuioc (opțional).
Mod de preparare:
- Într-o tavă de cuptor adăugați 2 cartofi de mărime medie tăiați în cuburi mari , 1 mână de roșii cherry, 1 capățână mică de usturoi, adăugați 1 lingură de ulei de măsline, un praf de sare de mare, puțin piper, cimbru. Lăsați legumele în cuptor la 160 de grade pentru 15-25 de minute, timpul diferă în funcție de tipul cuptorului. Pe o farfurie întinsă adăugați 1-2 mâini de frunze verzi la alegere și apoi cartofii, roșiile și usturoiul copt.
Note
Dacă dorești, poți să adaugi ouă fierte, pipet de pui făcut la grătar, pătrunjel etc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 160kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 200mg
- Grăsimi: 6g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 25g
- Fibre: 4g
- Proteine: 4g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.