Rețetă salată de andive
Uitându-mă printre nenumărate rețete cu andive, am decis până la urmă să-mi fac o salată de andive. Nimic complicat, cureți andivele, faci un sos simplist cu sare și piper care vine deasupra și servești.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 2 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: European
Ingrediente:
600g andive.
50ml ulei.
zeamă de la 1/2 lămâie sau 1-2 linguri de oțet.
sare și piper după gust.
1–2 (sau după gust) linguri de muștar sau maioneză. (opțional).
Mod de preparare:
- Se alege andive albe; cele cu frunze verzi sunt amare. Se taie rădăcina și se curăță de frunzele stricate. Andivele se spală repede în apă rece (nu se țin mult în apă deoarece capătă un gust amar). Se taie în lung, în patru, pentru a desface toate foile și miezul apoi se pune totul într-o salatieră. Se sărează după gust.
- Într-un bol mic pune uleiul, zeama de lămâie (sau oțet), piperul și muștar/maioneză (opțional) apoi amestecă bine. Adaugă sosul deasupra salatei și amestecă bine. Salata andive trebuie consumată în cel mult 2-3 ore de la pregătire.
Note
Dacă optezi să folosești maioneză în loc de muștar, urmează pasul 2 și doar înlocuiește muștarul cu maioneză.
Această salată se poate servi cu ou, pui, bacon, roșii, ton etc.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 100g
- Calorii: 15kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 1g
- Grăsimi Sat: 0
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 2g
- Fibre: 2g
- Proteine: 0,5g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.