Print
salate cu feta și roșii într-un bol

Rețetă salată cu feta și roșii

Pregătește-ți o salată cu feta și roșii simplă. Salata este frumos colorată cu gust și specific grecesc, dressing-ul este unul sumar deoarece conține doar câteva condimente, ulei și oțet, nimic complicat.

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 10 min
  • Timp Gătire: 5 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Grecia

Ingrediente:

jumătate de baghetă.

4 roșii tăiate grosier.

100g de brânză feta.

1/2 castravete.

2 linguri ulei de măsline sau floarea soarelui.

o mână de măsline negre fără sâmburi.

un strop de oțet balsamic sau 10ml suc de lămâie.

sare, piper, busuioc după gust.

Mod de preparare:

  1. Taie bagheta rondele, pune într-o tigaie ulei apoi prăjește rondelele până când devin aurii. Lasă-le deoparte să se răcească.
  2. Taie legumele cum dorești, mărunțește feta, pune rondelele prăjite în bol apoi stropește cu oțet sau sucul de la o lămâie și cu ulei de măsline sau de floarea soarelui. Amestecă și asezonează între timp ce amesteci, atenție cu sarea deoarece brânza feta este și ea sărată.

Note

Bagheta se poate înlocui cu crutoane.

Opțional puteți să ornați salata cu verdețuri sau folosi alt tip de brânză.

Informații Nutriționale
  • Pentru o porție de: 100g
  • Calorii: 120kcal
  • Zahăr: 0
  • Sodiu: 0
  • Grăsimi: 8g
  • Grăsimi Sat: 3g
  • Grăsimi Nesat: 0
  • Grăsimi Trans: 0
  • Carbohidrați: 10g
  • Fibre: 0
  • Proteine: 4g
  • Colesterol: 0

* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.