Rețetă salată cu cartofi fierți
Aceasta este o rețetă simplă de salată cu cartofi fierți, perfectă pentru momentele în care dorești să servești o salată sațioasă și plină de culoare. Este ușor de făcut, ai nevoie doar de ingrediente de bază.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Gătire: 20 min
- Timp Total: 35 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: European
Ingrediente:
600g cartofi mici.
2–3 ouă fierte.
2–3 fire de ceapă verde.
1 ceapă albă sau roșie.
măsline verzi sau negre după gust (opțional).
ulei de măsline sau floarea soarelui.
oțet după gust.
sare și piper după gust.
brânză feta sau telemea (opțional).
castraveți murați, sfeclă roșie, ridichi etc (opțional).
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii în coajă împreună cu o lingură de sare. Între timp, scoate sâmburii măslinelor, taie ceapa verde și ceapa roșie/albă, fierbe și decojește ouăle apoi taie-le rondele și pregătește eventualele ingrediente pe care dorești să le adaugi în salată.
- Odată ce cartofii s-au fiert, lasă-i să se răcească și decojește-i. Taie cartofii cum dorești, pune-i într-un bol mare. Toarnă peste ei uleiul, oțetul, asezonează-i și amestecă. Adaugă restul ingredientelor (ouăle la final), asezonează, amestecă și servește.
Note
***alternativă la ulei ca dressing: Pune într-un bol mic 2 linguri ulei de măsline, 1 lingură oțet de mere, 1 lingură dijon, 1 linguriță miere, 1/2 linguriță de sare și piper, 1 cățel de usturoi tocat + opțional mărar sau pătrunjel tocat, amestecă și toarnă-l peste salată.
Informații Nutriționale
- Pentru o porție de: 1 porție
- Calorii: 350kcal
- Zahăr: 0
- Sodiu: 0
- Grăsimi: 15g
- Grăsimi Sat: 2g
- Grăsimi Nesat: 0
- Grăsimi Trans: 0
- Carbohidrați: 40g
- Fibre: 5g
- Proteine: 10g
- Colesterol: 0
* Aceste valori nutriționale sunt o estimare și pot varia în funcție de ingredientele folosite. Este important să consultați un medic sau un dietetician pentru sfaturi nutriționale specifice.