Print
salata colesaw într-o tavă
buton-print buton-pinterest

Rețetă salată colesaw

Poți servi salată colesaw ca garnitură lângă preparatele tale din carne sau pește, dar și ca cină. Se pregătește ușor, dressing-ul este unul simplu cu un gust echilibrat între dulce și acru.

info

  • Author: Oana
  • Timp Preparare: 15 min
  • Timp Total: 15 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

SALATĂ:

1 varză albă mică spre medie (aprox. 500g).

23 morcovi curățați de coajă.

puțin pătrunjel verde tocat.

1 ceapă albă sau roșie (opțional).

1/2 legătură de mărar, arpagic, pătrunjel sau coriandru tocate fin (opțional).

DRESSING:

120ml maioneză.

2 linguri zahăr alb sau ștevia (opțional).

1 1/2 linguri suc de lămâie sau lime.

1 lingură de oțet sau suc de mere.

sare și piper după gust.

12 vârfuri de cuțit boia dulce/iute (opțional).

semințe de muștar pentru un gust picant (opțional).

Mod de preparare:

  1. SALATA: Taie varza cât mai fin sau folosește-te de o răzătoare. Curăță morcovii și dă-i prin răzătoare, taie ceapa și ardeiul cum îți dorești. Amestecă ingredientele.
  2. DRESSING: Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă cu telul până obții o compoziție fină și cremoasă. Toarnă compoziția peste salată, amestecă și servește.

Note

Poți să adaugi și alte legume precum roșii, castraveți sau frunze de salată dar și nuci, brânză.

> Ai încercat rețeta?

Dacă ai întrebări, recomandări sau pur și simplu ți-a plăcut rețeta noastră te rugăm să lași un comentariu.

Distribuie pe:

Avatar pentru ȘtefanȘtefan

//AUTOR

Alte rețete

0 comentarii

Votează rețeta: 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star