![Rețetă salată colesaw 10 salata colesaw într-o tavă](https://pe-zona.ro/wp-content/uploads/2023/03/salata-colesaw.jpg)
Rețetă salată colesaw
Poți servi salată colesaw ca garnitură lângă preparatele tale din carne sau pește, dar și ca cină. Se pregătește ușor, dressing-ul este unul simplu cu un gust echilibrat între dulce și acru.
- Timp Preparare: 15 min
- Timp Total: 15 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
SALATĂ:
1 varză albă mică spre medie (aprox. 500g).
2–3 morcovi curățați de coajă.
puțin pătrunjel verde tocat.
1 ceapă albă sau roșie (opțional).
1/2 legătură de mărar, arpagic, pătrunjel sau coriandru tocate fin (opțional).
DRESSING:
120ml maioneză.
2 linguri zahăr alb sau ștevia (opțional).
1 1/2 linguri suc de lămâie sau lime.
1 lingură de oțet sau suc de mere.
sare și piper după gust.
1–2 vârfuri de cuțit boia dulce/iute (opțional).
semințe de muștar pentru un gust picant (opțional).
Mod de preparare:
- SALATA: Taie varza cât mai fin sau folosește-te de o răzătoare. Curăță morcovii și dă-i prin răzătoare, taie ceapa și ardeiul cum îți dorești. Amestecă ingredientele.
- DRESSING: Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă cu telul până obții o compoziție fină și cremoasă. Toarnă compoziția peste salată, amestecă și servește.
Note
Poți să adaugi și alte legume precum roșii, castraveți sau frunze de salată dar și nuci, brânză.