Tocăniță din piept de pui

Recipe by NicoletaCourse: PrânzCuisine: RomâniaDifficulty: Ușor
Porții

4

porții
Timp preparare

10

minutes
Timp gătire

30

minutes
Calorii

82

cal

Tocăniță din piept de pui, este o rețetă simplă și gustoasă. Fiind numai din piept se va găti rapid, iar legumele vor da o aromă delicioasă sosului. Astfel, acest preparat se poate mânca alături de mai multe feluri de garnituri.
Bulionul se poate înlocui cu 2 roșii pe care le fierbem împreună cu tocănița.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui dezosat.

  • 1 ceapă albă.

  • 1 ardei gras/kapia.

  • 1 morcov.

  • 2 linguri de ulei.

  • 2 linguri bulion/suc de roșii.

  • sare, piper.

  • pătrunjel.

  • 1 linguriță boia de ardei dulce.

Mod de preparare:

  • Curățăm legumele și le tocăm cubulețe mici. Tăiem și pieptul de pui cubulețe.
  • Într-o tigaie încăpătoare punem cele 2 linguri de ulei la încălzit și turnăm toate legumele tocate în tigaie. Le lăsăm să se călească până când devin puțin mai moi.
  • Când acestea s-au înmuiat adăugăm o linguriță de boia dulce. Adăugăm pieptul de pui și turnăm o ceașcă de apă. Punem capacul și lăsăm pieptul de pui să fiarbă până când este gătit.
  • După ce pieptul de pui s-a gătit adăugăm bulionul, sarea și piperul după gust și mai lăsăm să fiarbă aproximativ 2 minute. Stingem focul și presărăm puțin pătrunjel verde pe deasupra.

Note:

  • Se poate servi alături de mămăligă sau piure de cartofi.

    Opinia ta Conteaza !

    Dacă v-a plăcut această rețetă, vă rugăm să lăsați un comentariu. Acest lucru îi va ajuta și pe alții să descopere website-ul și rețetele noastre. Mulțumim pentru sprijin!

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Toate câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.



    Pentru publicarea comentariului trebuie să accepți Politica de Confidențialitate.