
Rețetă pizza la tigaie
Pregătește pizza la tigaie cu iaurt, praf de copt, făină și puțin ulei conform rețetei originale. Aluatul este simplu, ingredientele pentru topping le alegeți în funcție de preferință.
- Preparare: 5 min
- Gătire: 8 min
- Timp Total: 13 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Prânz / Cină
- Bucătărie: Europeană
Ingrediente:
140g făină.
140g iaurt.
5g praf de copt.
ulei de floarea soarelui sau măsline.
Ingrediente topping:
sos de roșii.
mozzarella.
salam.
masline, ardei gras, roșii, ardei iute, orice îți dorești.
Mod de preparare:
- Cerne puțină făină pe blat, adaugă cele 140g de făină, 5g praf de copt și iaurtul. Amestecă și frământă până când obții un aluat de pizza. Întinde cu sucitoarea aluatul (mai gros – mai suculent, mai subțire – mai crocant).
- Unge o tigaie cu puțin ulei (poți folosi o pensulă). Pune aluatul și rotunjește-l să ia forma tigăii. Pornește focul pe mic, când partea de jos s-a prăjit întoarce pizza (ar trebui să aibă o culoare aurie-maroniu).
- Pe partea gătită unge cu sos de roșii, adaugă mozzarella, salam și alte ingrediente alese de tine. Pune capacul pe tigaie și lasă să se mai gătească 3-4 minute sau până când partea de jos este și ea aurie-maronie sau până când cașcavalul s-a topit. Servește.
Note
Înainte să puneți salamul peste pizza, puteți să îl prăjiți și condimentați.