Print
oua taranesti într-o farfurie de inox

Rețetă ouă țărănești cu ceapă și roșii

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Când mă gândesc la copilărie și rețetele vremii, îmi aduc aminte de ouă țărănești, un preparat simplist dar foarte bun. Rețeta are în compoziție doar câteva ingrediente, fiind una ușoară și potrivită pentru micul dejun sau prânz.


Informații:

 • Author: Oana
 • Preparare: 15 min
 • Gătire: 10 min
 • Timp total: 25 min
 • Cantitate: 2 porții
 • Categorie: Mic dejun / Prânz
 • Bucătărie: European

Ingrediente:

6 ouă.

2 cepe.

2 roșii.

50ml ulei.

sare și piper după gust.


Mod de preparare:

 1. Ouăle trebuie fierte (vezi note pentru altă modalitate), curățate de coajă și puse deoparte (le vei tăia cuburi sau cum dorești când s-au răcit). Ceapa se taie mărunt, roșiile se curăță de pieliță (opțional) și se tau cuburi mici.
 2. Călește ceapa ușor în ulei (aprox 3-4 min) apoi adaugă roșiile. După ce roșiile s-au încins bine (aprox 5-7 min), adaugă ouăle tăiate cuburi apoi asezonează cu sare și piper. Lasă pe foc încă 2-3 minute, amestecă și servește fierbinte.
Note

Dacă nu dorești să fierbi oăule, poți să bați ouăle ca pentru omletă și să le adaugi peste legumele călite. Asezonează și lasă pe foc vreo 8-10 minute preparatul, atenție să amesteci din când în când să nu se prindă de tigaie apoi servește.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

 1. Avatar pentru BADIN

  BADIN

  Ura, asta cautam, ce date! existent aici pe acest site web, multumesc administrator al acestui site.

  1. Avatar pentru Oana

   Oana

   Suntem bucuroși că ți-a fost de folos, toate cele bune.