Print
omleta pufoasa si consistenta într-o farfurie cu o furculiță

Rețetă omletă pufoasă și consistentă

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Servește pentru prânz sau mic dejun omletă pufoasă și consistentă care se folosește doar de câteva ingrediente. Este ușor de personalizat și de gătit, nimic complicat.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 15 min
  • Gătire: 18 min
  • Timp total: 33 min
  • Cantitate: 6 porții
  • Categorie: Mic dejun / Prânz
  • Bucătărie: Europeană

Ingrediente:

34 ouă.

1 ceapă albă sau roșie.

12 cartofi albi.

sare și piper după gust.

coriandru, busuioc (opțional).


Mod de preparare:

  1. Curăță și taie ceapa fâșii, apoi desfă-o. Pune ceapa într-un bol. Dă cartofii pe răzătoare și pune-i în apă să elimine amidonul (10-15 minute).
  2. Sparge cele trei ouă într-un bol și bate-le ca pentru omletă. Toarnă ouăle peste ceapă, amestecă să se combine. Scurge cartofii de apă, pune-i într-un bol și peste ei adaugă ceapa. Amestecă și asezonează-i.
  3. Pune ulei într-o tigaie, pornește focul pe mic. Când uleiul s-a încins, toarnă compoziția și gătește-o fără capac vreo 2-3 minute. Pune apoi capacul și lasă să se gătească sub capac vreo 10 minute. Întoarce omleta și mai gătește-o 5-7 minute (tot sub capac) sau până când e gata (timpii pot varia). Servește.
Note

Pentru un surplus de culoare și nutrienți poți să adaugi legume precum roșii, ardei grași, spanac sau ciuperci.

Taie omleta felii de „pizza” și servește-o cu salată verde și cu pâine prăjită.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII