Print
hummus simplu într-un bol
buton-print buton-pinterest

Rețetă hummus simplu

Cu puțin iaurt grecesc, usturoi și sos tahini poți să-ți prepari un hummus simplu în maxim cinci minute. Preparatul își păstrează gustul original de hummus, potrivit atât pentru prânz cât și pentru cină.

info

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Timp Total: 5 min
  • Porții: 4 porții
  • Categorie: Prânz / Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 conservă de năut prefiert (400g).

1 lingură de pastă tahini.

12 căței de usturoi, tocați.

3 linguri de iaurt grecesc cu 0% grăsime.

zeama de la o jumătate de lămâie.

sare și piper după gust.

coriandru, chimen, ulei de măsline (opțional-vezi note).

Mod de preparare:

  1. Scurgeți năutul dar nu aruncați lichidul din conservă. Puneți apoi năutul, pasta tahini, usturoiul, iaurtul într-un bol și cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical sau blender bateți/mixați până când toate ingredientele se omogenizează.
  2. Puneți câte o lingură din lichidul în care a stat năutul și amestecați până când obțineți consistența dorită. Puneți zeama de lămâie, asezonați cu sare și piper după gust, amestecați apoi serviți.

Note

Dacă păstrați preparatul într-un recipient care se închide ermetic la frigider, el va fi bun aproximativ 3-4 zile.

Când asezonați cu sare și piper, puteți adăuga 1 linguriță de ulei de măsline, coriandru și chimen după gust apoi să amestecați și să serviți.

> Ai încercat rețeta noastră?

Ne-am bucura să auzim de la tine ce ți-a plăcut la această rețetă sau ce ai schimba, lasă un comentariu mai jos!

Distribuie pe:

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII

    Completează câmpurile și votează 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star