Print
hummus simplu într-un bol

Rețetă hummus simplu

Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida.Apasă pe stea încă odată pentru a valida. (Votează rețeta)

loadingÎncarc…

Descriere:

Cu puțin iaurt grecesc, usturoi și sos tahini poți să-ți prepari un hummus simplu în maxim cinci minute. Preparatul își păstrează gustul original de hummus, potrivit atât pentru prânz cât și pentru cină.


Informații:

  • Author: Oana
  • Preparare: 5 min
  • Timp total: 5 min
  • Cantitate: 4 porții
  • Categorie: Prânz / Cină
  • Bucătărie: European

Ingrediente:

1 conservă de năut prefiert (400g).

1 lingură de pastă tahini.

12 căței de usturoi, tocați.

3 linguri de iaurt grecesc cu 0% grăsime.

zeama de la o jumătate de lămâie.

sare și piper după gust.

coriandru, chimen, ulei de măsline (opțional-vezi note).


Mod de preparare:

  1. Scurgeți năutul dar nu aruncați lichidul din conservă. Puneți apoi năutul, pasta tahini, usturoiul, iaurtul într-un bol și cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical sau blender bateți/mixați până când toate ingredientele se omogenizează.
  2. Puneți câte o lingură din lichidul în care a stat năutul și amestecați până când obțineți consistența dorită. Puneți zeama de lămâie, asezonați cu sare și piper după gust, amestecați apoi serviți.
Note

Dacă păstrați preparatul într-un recipient care se închide ermetic la frigider, el va fi bun aproximativ 3-4 zile.

Când asezonați cu sare și piper, puteți adăuga 1 linguriță de ulei de măsline, coriandru și chimen după gust apoi să amestecați și să serviți.

> Ai încercat rețeta noastră?

Dacă ați încercat rețeta noastră, ne-ar face plăcere să auzim părerea voastră. Puteți lăsa un comentariu mai jos sau să distribuiți rețeta prietenilor. În acest fel putem publica și alte variante ale rețetelor sau chiar rețete noi, mulțumim!

Rețete populare

RUBRICA DE COMENTARII