
Rețetă hummus simplu
Cu puțin iaurt grecesc, usturoi și sos tahini poți să-ți prepari un hummus simplu în maxim cinci minute. Preparatul își păstrează gustul original de hummus, potrivit atât pentru prânz cât și pentru cină.
- Preparare: 5 min
- Timp Total: 5 min
- Porții: 4 porții
- Categorie: Prânz / Cină
- Bucătărie: European
Ingrediente:
1 conservă de năut prefiert (400g).
1 lingură de pastă tahini.
1–2 căței de usturoi, tocați.
3 linguri de iaurt grecesc cu 0% grăsime.
zeama de la o jumătate de lămâie.
sare și piper după gust.
coriandru, chimen, ulei de măsline (opțional-vezi note).
Mod de preparare:
- Scurgeți năutul dar nu aruncați lichidul din conservă. Puneți apoi năutul, pasta tahini, usturoiul, iaurtul într-un bol și cu ajutorul unui robot de bucătărie vertical sau blender bateți/mixați până când toate ingredientele se omogenizează.
- Puneți câte o lingură din lichidul în care a stat năutul și amestecați până când obțineți consistența dorită. Puneți zeama de lămâie, asezonați cu sare și piper după gust, amestecați apoi serviți.
Note
Dacă păstrați preparatul într-un recipient care se închide ermetic la frigider, el va fi bun aproximativ 3-4 zile.
Când asezonați cu sare și piper, puteți adăuga 1 linguriță de ulei de măsline, coriandru și chimen după gust apoi să amestecați și să serviți.